Een week vol recepten: Dubbel ingepakte zalm

Op woensdag aten we zalm. Zelf bedacht, maar erg goed uitgepakt. Uhm, ingepakt!
Zelfs Eva heeft er van gesmuld (maar Mirthe vertikte het om te proeven, zij had gerookte zalf verwacht…)

Dubbel ingepakte zalm

Bereidingstijd ca. 30 minuten
recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • rijst
  • 4 zalmfilet (ik gebruik meestal diepvries, sinds deze aflevering van de Keuringsdienst van Waarde)
  • 1 pak ontbijtspek
  • 1 Chinese kool
  • een klein bosje dille
  • 2 handjes peultjes
  • bosuitjes
  • roomboter
  • olijfolie

(onze groentes komen het groentepakket)

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Ontdooi de vis. Leg ca. 4 plakjes ontbijtspek naast elkaar en rol de vis daar in.
  3. Doe boter en olijfolie in de koekenpan en leg de vispakketjes daar in. Bak de visjes in ca. 20 minuten gaar. Draai halverwege.
  4. Zet een pan water op.
    Haal een paar mooie bladen van de chinese kool. Was deze goed en kook deze enkele minuten.
  5. Snij de rest van de kool in dunne reepjes.
    Snipper de uitjes.
    Haal de puntjes en de draadjes van de peultjes.
  6. Haal de vispakketjes uit de koekenpan.
    Smoor de kool, uitjes, peultjes en dille in die zelfde koekenpan.
  7. Rol de vispakketjes in de koolbladen.
  8. Leg alles op de borden.
    Eet smakelijk!