Een week vol recepten: Kapucijnertafel

Wij zijn gek op bakjes-eten. De hele tafel vol bakjes en pakken wat je lekker vind.
Zo eten we regelmatig een kleine rijsttafel, taco’s, simpele tapas of gewoon restjes.

Deze zondag aten we kapucijnertafel (Captains diner), gebaseerd op dit artikel van Kook de wereld rond

Kapucijnertafel (Captains diner)

Bereidingstijd, ca. 30 minuten

Ingrediënten:

  • Aardappels
  • Bakboter
  • Verse kapucijners
  • Appelmoes
  • Zilveruitjes
  • Augurken
  • Mosterd

Voor de gehaktballetjes:

  • Half pond Half-om-half-gebak (over van de bolognesesaus)
  • Theelepel gehaktkruiden (die van de Albert Heijn is glutenvrij)
  • 1 ei
  • Glutenvrije paneermeel

Er bij at ik een salade (ijsbergsla en eikenbladsla) met mosterddressing. Maar dat hoort natuurlijk niet bij een captains-diner…

Bereiding:

  1. Schil de aardappels, breng ze in ruim water aan de kook. Kook in ca. 20 minuten gaar.
  2. Meng de ingrediënten voor de gehakballetjes. Maak er balletjes van ter grote van een pingpongbal. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
  3. Dop de kapucijners en breng deze met een flinke bodem water aan de kook. Als het kookt, enkele minuutjes door laten koken.
  4. Zet alle ingrediënten op tafel. Eet smakelijk!