Nom nom nom tag

zomerfruit

Op  Team confetti las ik een leuke tag: De nom nom nom tag.
En die gaat natuurlijk over eten! Lees hieronder over mijn handige kooktip, over mijn food obsessie van de laatste tijd en nog veel meer.

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Er zijn veel dingen die ik lekker vind, maar mijn huisgenoten niet. Bietjes, haring, hutspot en ga zo maar door.
Andersom zijn er weinig dingen die ik vies vind. Ik eet sowieso alles wat ik voorgeschoteld krijg (zolang ik zeker weet dat er geen gluten in zitten). Maar als ik er dan toch 1 moet noemen: Een gebakken ei met daarop een paar plakken kaas. Ik vind het zo stinken dat ik het ook niet meer lekker vind.
 

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

glutenvrij-cakeje

Mijn dochters en ik bakken vaak cakejes. Zij verzinnen de meest bijzondere combinaties, erg leuk!
Daarnaast versieren ze de cakejes graag, maar ik eet ze liever puur.
Gelukkig zijn cakejes goed in de diepvries te bewaren, zodat we niet alles op hoeven te eten 😉
 

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Elke dag naar een restaurant? Elke dag iemand anders vertrouwen met mijn eten, vertrouwen dat er niet toch een kruimeltje tussen zit? Oei…
Daarnaast vind ik het veel te leuk om zelf te koken!
Maar als ik dan toch elke dag naar hetzelfde restaurant zou moeten, weten ze waarschijnlijk na 1 keertje wel wat glutenvrij in houdt. Ik zou gaan naar een restaurant met een lekkere daghap. Elke dag verwend worden, maar niet elke dag iets bijzonders.
 

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Ik eet niet vaak brood. Een broodje naar mij noemen zou dan ook raar zijn.
Wel heb ik eens een hele menukaart gemaakt, vernoemd naar allerlei vrienden en andere bloggers. Je kan h’m hier vinden.
 

Deel een handige kooptip

De tip die ik regelmatig vergeet: Heb geduld.
Heb geduld tot het eten echt gaar is (en zet niet het gas harder om dit sneller te laten gaan), heb geduld tot dat deeg echt goed uitgerold is, heb geduld om iets rustig te proberen.
 

Wat staat er nog op je Food baking bucket list?

Aan het begin van dit jaar maakte ik een lijst met 52 recepten die ik dit jaar wil maken. Ondertussen heb ik er al een aantal gemaakt, maar nog lang niet allemaal.
Daarnaast heb ik een bucketlist met glutenvrije voornemens. Geen baking, wel leuk!
 

Zelf koken/eten bestellen/buiten de deur eten?

Zelf koken! Eten bestellen heb ik al 10 jaar niet meer gedaan (al zou dat nu kunnen bij bijvoorbeeld Domino’s). En buiten de deur eten vind ik meestal toch een beetje te spannend…
 

Ben je ergens allergisch voor?

Deze blog heet niet voor niets Ik ben glutenvrij!
Coeliakie is natuurlijk geen allergie, maar laat ik niet gaan mierenneuken 😉
 

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?

Ik ben de laatste tijd gek op de Tony’s chocolony reep puur met amandel en zeezout.
Als ik me niet in houd (en manlief niet naast me op de bank zit), dan eet ik de reep zo in me eentje op!
(en heb ik daarna buikpijn…)
 

Wat is je favoriete toetje?

glutenvrije-tiramisu

Tiramisu! Jammer genoeg heeft manlief dat al heel lang niet meer gemaakt. (Misschien moet ik het zelf eens maken…)
Daarnaast vind ik in deze tijd de rabarber crumble van Jeandrine (kookboek 2) heerlijk!

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *