Something about food tag

het moeilijkste aan coeliakie

Ik vul vaker Tags in: Vragenlijsten, over bijvoorbeeld eten.
Ik vind ze leuk, ze laten mij nadenken over dingen. En jullie leren mij (en mijn glutenvrije leven) wat beter kenne.

Ik zie wel dat dezelfde vragen soms terug komen in verschillende tags. Toch vul ik ze weer in, want mij antwoord nu is vaak anders dan mijn antwoord van een tijd geleden. 
Vandaag beantwoord ik de 15 vragen van de Something about food tag van Teddlicious.

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn? 

Elke avond het zelfde?
Pfoe… dat zal eentonig worden!
Daarom ga ik een beetje vals spelen: Tapas! 
Toch lekker gevarieerd ;-).
 

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant? 

Thee, wijn of tonic.
Of een lekker sapje.
 

Wat was vroeger je lievelingseten?

Taco's!
Lang voordat Knor met de wereldgerechten begon, aten wij al taco's. 
Lang voordat de term #bakjeseten bedacht was, aten wij het al.
Ver voor de jaren 90…

De hele tafel vol met bakjes: sla, crème fraiche, guacamole, gekruid gehakt, bonen, mais, paprika-blokjes, plakjes tomaat, plakjes komkommer en natuurlijk taco's.
 

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?

Een glas water met een takje munt.
 

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe? 

Het liefs ga ik naar een volledig glutenvrij restaurant
Alleen daar kan ik volledig ontspannen uit eten, zonder angst om ziek te worden. Uit eten zoals het bedoeld is.
Helaas zijn die er nog niet zo veel in Nederland. Gelukkig weten steeds meer andere restaurants ook wat glutenvrij in houdt. En kan ik mijn angst steeds vaker van mij af zetten.
 

Wat lust je écht niet? 

Niets. Als het maar echt glutenvrij is, dan eet ik het.
Er zijn wel veel dingen die ik de 'zonde' van het eten niet waard vind: Snoepjes, slagroom op de taart, toetjes uit de supermarkt. Die laat ik liever staan.
 

Om welk gerecht sta jij bekend? 

spinazietaart-van-Mirjam

Om mijn spinazie-fetta-quiche. Ik maak h'm regelmatig als hapje op verjaardagen, maar ook regelmatig als er iemand komt eten.
Dochterlief maakt het nu vaak zonder bodem. Ook lekker!

Alhoewel, ik denk dat familie en vrienden ook de braziliaanse kaasbroodjes en de cupcakes zullen noemen.
 

Chips of chocolade? 

Oei, dat is een moeilijke!
Als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor chocolade.

 

Wat eet jij het liefst in de bioscoop? 

Toen wij nog in Haarlem woonden, ging ik bijna elke week naar de bioscoop. Nu haast nooit meer. 
En als ik wel ga, eet ik daar nooit iets. Veel te duur. En al dat gekraak leid maar af van de film ;-).
 

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat? 

Wat een leuke vraag!
Ik luste vroeger geen ei. Echt niet. Ook geen dingen waar je de eiersmaak goed in proefde, zoals quiches en eierkoeken.
Maar ik vond het er wel lekker uit zien, zo'n gekookt eitje bij het ontbijt. Dus toen ik mijn eerste vriendje kreeg, en zo af en toe in het weekend bij hem bleef slapen, proefde ik toch regelmatig een stukje ei bij het ontbijt.
Na 3,5 jaar ging het uit. Maar toen luste ik wel ei!
 

Vis of vlees? 

Mijn broertje en ik schelen 15 maanden. Op zijn 4e (toen was ik dus 5) besloot hij dat hij geen vlees meer wilde eten.
Omdat mijn moeder geen zin had om 2 pannen te koken (en het wel eens was met zijn principe) aten wij ook bijna altijd vegetarisch. Maar een visje, vooral bij het uit eten gaan, ging er altijd wel in!
Ik kan me een vakantie in Spanje herinneren, waar een groot deel van het personeel om onze tafel stond, om te zien hoe ik genoot van een visschotel.

Nu eten we meer vlees dan vis. Maar nog steeds geniet ik meer van een lekker visje, of nog beter: zeevruchten!

Overigens ben ik veel meer een groente- dan een vlees-mens. Ik bedenk een maaltijd vanuit de groente, niet vanuit het vlees. Wij eten dan ook een deel van de week vegetarisch.
 

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken? 

Geen. Ik lust alles.
 

Wat eet jij het liefst als ontbijt?

In de winter havermoutpap. In de zomer havermuesli met yoghurt.
 

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten? 

Hoofdgerechten. Ik eet toch al nooit een voorgerecht.
Alhoewel… 15 jaar geleden, in Haarlem, gingen wij regelmatig naar Lambermons. Een restaurant waar ieder half uur een ander gerechtje uit ging. Van te voren kon je aangeven of je mee wilde doen of niet. En natuurlijk was bij ieder gerecht een bijpassende wijn. Heerlijk! Eigenlijk de hele avond voorgerechtjes ;-).
 

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit? 

Chocola.
En heel soms drop. Maar een hele zak leeg eten zoals ik tijdens het studeren vaak deed, dat doe ik niet meer.

 

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *