Geslaagde Coeliakiedag!

Portemonnee leeg, tassen vol, aantal mensen gesproken, leuke producten gezien. Kortom, een geslaagde coeliakiedag, maar te kort…
2013-04-20 11.56.06_resize

Gister waren we met z’n 4-en naar de Nederlandse Coeliakie Dag in Vianen.
Al bij de ingang kwam ik een bekende tegen: Gerda
We gingen even langs bij de stand van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. We kregen 2 pakken kinderkoekjes van Orgran (voor elk kind 1). En ik kocht het kinderboek Cecilia en het Koekjesfeest en een button Ik ben Glutenvrij.

2013-04-20 11.59.30_resize 2013-04-21 10.59.01_resize

Daarna gingen we de glutenvrije markt op. Druk! Te druk, wij hadden nauwelijks overzicht en konden niet goed zien wat er verkocht werd. Ik zocht meteen het haverbrood op. Want vorig jaar was dat uitverkocht voordat ik in de buurt was. Terwijl ik in de rij stond, hadden Erik (en de kinderen?) er al genoeg van. Zij vertrokken naar boven, waar ze cupcakes mochten versieren.
In de rij bij Broodpakket sprak ik Suzanne. Zij doet mee met ons halfjaarlijkse glutenvrije etentje. Ik kocht 9 haverbroden en kreeg daarna nog een broodje gemaakt van Rimboe Mix van Le Poole. Lekker! Die ga ik zeker binnenkort ook eens maken!

2013-04-20 12.05.13_resize 2013-04-20 12.07.13_resize

Ik vermeed de grote, drukke kramen van Diepvriesmarkt, Glutenvrije Markt en Le Poole.
Ik kwam immers voor nieuwe producten, voor gesprekken met producenten en andere glutenvrijen. Bij Smaakgeheimen kwam ik volop aan mijn trekken: Heerlijk geproefd, goed gesprek over de producten en de verkoop hiervan, 3 dressings, pesta en mini-potje gekocht voor 10 euro!
– minipotje is makkelijk meenemen naar mijn werk. Voor als ik sla mee neem. –

2013-04-20 12.10.48_resize

Daarna ging ik door naar buiten, naar Glutenvrije Visboer voor kibbeling. Heerlijk! 3 bakken gekocht voor in de vriezer en een paar stukjes geproefd.

2013-04-20 12.00.22_resize

Toen ik weer binnen kwam, kwam ik Erik en de meisjes weer tegen.
Vorig jaar was het leuk bij de kinderopvang: Eva heeft toen lekker geknutseld terwijl ik in sneltreinvaart de markt bezocht. En daarna heb ik goede gesprekken gevoerd met andere moeders. Nu stelde het cakejes versieren niets veel voor, en daarna moesten ze meteen weer weg want we hadden de kinderen niet ingeschreven.2013-04-20 10.51.22_resize 2013-04-20 10.51.45_resize
Grappig: Op de foto boven rechts staat een vrouw die ik volg op twitter. Maar ik had haar niet herkend, zij heeft mij niet herkend.
Volgend jaar met deze mensen een koffie-afspraak maken!

Erik had er nu echt genoeg van. We maakten snel het rondje af: Finax rood + Rosies havermout kopen, een gratis tasje van Schar, even langs bij Bakvormen voor de Disco voor het maken van o.a. bolletjes. Die was helaas uitverkocht. Binnenkort ga ik h’m online kopen (Bakvormen -> Multi-line)

2013-04-20 12.04.49_resize

Tenslotte gingen we langs bij Paula, de gebaksjuwelier.
Zij was kniepertjes aan het bakken. (Voor beschrijving hoe, klik hier).
Leuk om haar eens in het echt te ontmoeten!

Toen we weer langs de stand van de Nederlandse Coeliakie Vereniging liepen, kregen de meisjes weer koekjes van Orgran. Nu hebben we dus 5 pakken! En eigenlijk vinden we de koekjes eigenlijk helemaal niet zo lekker… Nou ja, een goede bodem voor een monchoutaart!

En volgend jaar? Volgens jaar ga ik alleen 😉

2013-04-20 12.02.52_resize

7 antwoorden naar “Geslaagde Coeliakiedag!”

  1. Leuk! Het was zeker een geslaagde dag!
    De bakvorm die je wilde hebben en uitverkocht was, kan je ook online bij de Glutenvrijemarkt kopen, scheelt misschien weer verzendkosten als je daar toch wilt bestellen! 😉

    • Ja, dat weet ik. Heb ik ook al een aantal keer gedaan.
      Maar op de markt betaalde ik € 17,50. Via internet € 31,41. Via bv de Sligro is het bevroren en ongesneden. Niet handig…

  2. Pingback: Kinderboek: Celia en het koekjesfeest | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*