25 Questions Tag

25 questionsOp Miss Glutenvrij zag ik een '25 questions tag'. 25 vragen over van alles en nogwat. Omdat ik het erg leuk vind om zulke vragenlijstjes in te vullen, vind je hieronder ook mijn antwoorden.

1. Heb je huisdieren?

Nee, ik heb geen huisdieren. Ik vind dieren leuk, maar in hun eigen habitat. Een vis hoort niet in een aquarium, een vogel niet in een kooi.
 

2. Noem 3 dingen die het dichtbij je zijn

Een kop thee, een glas water en mijn telefoon.
 

3. Hoe is het weer nu? 

Grijs
 

4. Rij je? En zo ja, heb je wel eens een ongeluk gehad? 

Nee, gelukkig nooit een echt ongeluk. Wel een aantal keer schade gereden.
De eerste keer was toen ik mijn rijbewijs net had. Ik was met de auto van mijn ouders naar een concert van Van Dik Hout. Bij het uitparkeren raak ik met koplamp de auto naast mij. Koplamp was volledig kapot (en de andere auto had niets).
De laatste keer was een paar weken geleden. Toen ik inparkeerde kwam Eva uit de poort rennen en ging vrolijk naast de auto springen: "mama, mama, mama!" Ik schampte de auto van de buurvrouw. Onze auto had niets, zij had een paar krasjes.

5. Hoe laat was je vanochtend wakker

Eerst om 5 uur. Daarna gelukkig nog in slaap gevallen en om 7 uur op gestaan.
Ik heb geen wekker, maar wordt altijd tussen half 7 en 7 uur wakker. En anders maken de kinderen mij wel wakker!

6. Wanneer heb je voor het laatst gedoucht? 

Gisteravond. Ik douche meestal 's avonds zodat ik lekker schoon en warm mijn bed in kan.

7. Wat is de laatste film die je gezien hebt? 

Ik kijk niet vaak films. Val meestal in slaap voordat ze afgelopen zijn.
Maar toevallig heb ik gisteren op tv Love Actually gekeken. Lekkere feel-good-movie.

8. Wat staat er in je laatste SMSje?

Ik stuur alleen nog SMS-jes naar onze hulp. Staat niet zo veel interessants in. Over wanneer ze wel of niet komt.
Het laatste Whatsapp-je dat ik ontving was zojuist van mijn lief: "Mirthe wil graag dat jij haar straks ophaalt, dan bleef ze wel wat langer op het kinderdagverblijf, zei ze."
 

9. Wat is je ringtone?

Silver. Zo'n ouderwets telefoongeluid.

10. Ben je wel eens in een ander land geweest? 

Mijn ouders houden van reizen, en dat heb ik overgenomen.
Toen ik klein was, reisden we in de zomervakantie met de auto en de tent heel Europa door. Zweden, Portugal, Tsjechoslowakije, tot Turkije aan toe. Een paar daagjes op een camping, daarna weer verder.
Toen ik net 17 was ging ik met mijn vriendje en zijn vrienden eilandhoppen in Griekenland. Nu ik zelf kinderen heb, vind ik het heel bijzonder dat ik dat mocht van mijn ouders.
De jaren erna ging ik met vriendinnen op Interrail. Het eerste jaar naar oost Europa (Hongarije, Tjechie, Polen). Het tweede jaar naar Zuid Europa (Italie en Griekenland).
Toen ik Erik ontmoette, werd onzer beider reislust uitgebreid: Zimbabwe, Ecuador, Marokko, Ghana, Panama. Rugzak op en gaan.
Nu we kinderen hebben, reizen met de tent binnen Europa. Afgelopen jaar zijn we naar Italie en Duitsland geweest. Als de kinderen groter zijn, willen we ze Afrika laten zien en een trip door de VS maken.
Daarnaast probeer ik elk jaar met een vriendin een stedentrip te maken. Barcelona, Keulen, Antwerpen.

reistips

11. Hou je van sushi? 

Ja en nee. 
Ik vind sushi lekker. Als tussendoortje of als voorafje. Maar ik snap niet dat sommige mensen er zo lyrisch over doen.

12. Waar doe je boodschappen?

Zie mijn blog Boodschappen.

13. Heb je ooit medicijnen geslikt om eerder in slaap te vallen?

Ja, toen ik in het ziekenhuis lag na mijn bevallingen.
Ik moest aansterken van de arts, en dus goed slapen.

14. Hoeveel broers en zussen heb je?

Ik heb 1 broer. Hij is 14 maanden jonger dan ik en daarom zijn we echt samen opgegroeid.
Nog steeds hebben wij goed contact. Hij heeft ook 2 dochters. De oudste is een half jaar jonger dan mijn oudste. De jongste is een half jaar jonger dan mijn jongste.

15. Heb je een desktop of laptop?

We hebben thuis een desktop, een mini-laptop, een laptop en een tablet (laatste 2 van manlief, daar kom ik haast nooit aan).
Daarnaast zet ik blog-ideeën vaak meteen online via mijn telefoon.
Maar ik schrijf ook vaak een blogje in de pauze op mijn werk. En daar heb ik ook een desktop.

16. Hoe oud word je op je volgende verjaardag?

38. Ik besefte afgelopen week dat ik geen mid-dertiger meer ben…

17. Draag je een bril of lenzen?

Beiden. Ik wissel ze af.

18. Verf je je haar?

Nee. Dat heb ik 1 keer gedaan en is niet goed bevallen. Het stond me niet. Ik vind mijn blond in vele verschillende tinten veel mooier dan 1 nep-kleur.
Misschien dat ik het ooit ga doen als ik grijs (grijzer) wordt.

19. Wat ben je van plan vandaag te gaan doen?

Dit is zo’n blogje die ik in de pauze op mijn werk schrijf ;-).
Hierna ga ik door met werken. Ik ben projectleider Openbare Ruimte bij een gemeente.
Ik ga vanmiddag rekeningen betalen, een brief aan de gemeenteraad schrijven en regelen dat een verkeersdrempel minder glad wordt gemaakt. Daarna ga ik Mirthe ophalen (zie vraag 8), naar huis, eten en kids in bed stoppen. Wat ik daarna ga doen weet ik nog niet. Tv kijken, facebook en blogs lezen, lekker in bad en/of eindelijk eens dat foto-album af maken?

20. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Vorige week. Ik was ziek van gluten, een vriend had een opmerking gemaakt waar ik erg over na moest denken en ik was het weekend alleen thuis (maar kon niets doen door die glutenfout). Ik voelde mezelf even heel zielig…

21. Wat is je favoriete pizzabeleg?

Met kaas, salami en artisjokkenharten.

22. Eet je liever een hamburger of een cheeseburger?

Een hamburger. Warme kaas op een hamburger of op een gebakken ei vind ik stinken!
– Een tosti daarentegen, of een gegratineerde ovenschotel vind ik wel weer heel lekker. –

23. Heb je wel eens een nacht doorgehaald?

Natuurlijk!
Nachten stappen (en de volgende ochtend weer in de schoolbanken zitten). Weekendje weg met vrienden waar het te gezellig is om te gaan slapen. Een nieuwe liefde van wie ik alles wilde weten en niets wilde missen. Een reisticket op zo’n onmogelijke tijd dat slapen nauwelijks mogelijk is. Nachtenlang malen en pas bij het ochtendschemer in slaap vallen. De nacht dat Mirthe geboren werd.
En vorige week nog: Een ziek kind, dat regelmatig het uitschreeuwde van de oorpijn… Zij heeft uiteindelijk nog wel aardig geslapen. Ik nauwelijks.

24. Wat is de kleur van je ogen?

20140711 Mirjam ogen

25. Kan je het verschil proeven tussen pepsi en coca cola?

Ik drink cola alleen maar als ‘medicijn’. Als ik een cafeïne-tekort heb, of een vochttekort.
Cola helpt uitdroging bestrijden, op reis of na een glutenfout.
Dus nee, het maakt mij niet uit welke cola ik drink. Ik vind het beiden niet echt lekker.

EĆ©n antwoord op “25 Questions Tag”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*