500e bericht!

500

500!
Dit is mijn 500e bericht!

Omdat dit een belangrijke mijlpaal is, wil ik een bezondere blog.
Eerst dacht ik aan een cadeautje. Maar omdat ik daar de vorige keer ook geen reactie op kreeg, liet ik dat idee vallen.
Daarna dacht ik aan een interessante tag. Zoals de ABC-tag die ik een tijd geleden op mijn andere site plaatste. Ik vroeg andere bloggers of zij iets leuks wisten, maar daar kwam helaas niets uit. Liliane stelde voor om (samen) een glutenvrije tag te maken. Maar ik denk dat ik met mijn glutenvrije enquete al heel veel vragen beantwoord heb.
Toen stelde Chantal voor om  een blogje te schrijven over mijn favoriete producten. Ja, dat is leuk! Maar ik trek het breder: Aan de rechter-zijkant van mijn blog zie je categorieen. Per categorie wijs ik een favoriet aan.

Eerste hulp bij Coeliakie

Er is net coeliakie geconstateerd. Of je denkt dat je coeliakie hebt. Wat moet je weten? Hoe wen je aan het glutenvrije leven?

 1. Glutenvrij eten zonder diagnose?
 2. Diagnose coeliakie
 3. Wennen aan het glutenvrije leven 
 4. Dagelijkse dag 
 5. Beperkt coeliakie uw dagelijks leven?  
 6. Glutenvrije gasten op je feestje 
 7. Kosten beperken 
 8. Let op voor het glutenspook!

Coeliakie voor gevorderden

De blogs die in deze categorie staan, zijn in feite onder te verdelen in 2 soorten:

 1. Hoe zorg ik dat ik goed glutenvrij eet?
  Mijn favoriet is de blog Gezond Glutenvrij eten.
 2. Medische kennis rondom coeliakie.
  Mijn stokpaartje is natuurlijk borstvoeding en glutenintroductie. Dit komt regelmatig terug op mijn site (en als gastblog op Sightdish).
  Maar in deze ben ik ook geinteresseert wat coeliakie nu triggert. Waarom krijgt iemand coeliakie? Wat zijn de externe factoren waardoor in sommige landen veel meer coeliakie voor komt dan in andere landen? Waarom komt het nu vaker voor dan voorheen?

Coeliakie en kinderen

Zwanger

Tja, dan kom ik helaas toch op alle zwangerschapsproblemen die ik gehad heb. En die (mede) te wijten waren aan coeliakie. 

Baby

Borstvoeding en de juist manier van glutenintroductie!

Recepten

Mijn favoriete recept is dat voor cakejes. Je kan het recept gebruiken voor een normale cake, voor cupcakes, voor kleine cupcakejes en zelfs voor taartbodem. Het is makkelijk, lekker, er is goed mee te varieren en mislukt eigenlijk nooit (behalve toen ik zout gebruikte ipv suiker 🙁

Daarnaast vind ik de ontbijt- en luchtips erg waardevol.

Glutenvrije producten

Haverbrood van Mam’s

Restaurants

Indonesisch restaurant Rumah Makan Melati, op het station in Amersfoort.

Glutenvrij op vakantie

Eigenlijk mijn belangrijkste tip: verwacht niet te veel en probeer de plaatselijke artikelen te eten. Zie mijn blog eigen brood mee?

Websites

Het coeliakieforum, de site van de NCV, Livaad.
Maar ook van twitter en facebook haal ik heel veel informatie.
En mijn favoriete coeliakie-blog? Dit vind ik zo moeilijk! Ik volg veel blogs.
De ene is lekker te lezen (kamelenvoer, your daily intake), de ander is herkenbaar (mam qwats, glutenpedia), de volgende heeft veel informatie over de wet- en regelgeving (The serious Celiac) of doet goed werk voor de coeliakie-gemeenschap (Glutenvrijhoorterbij, Gebaksjuwelier), de vijfde heeft leuke nieuwe producten (Glutenblij, glutenvrij bakken), of goede recepten (Glutenvrijerecepten, Sas kookt, glutenvrijkookhoekje

Maar mijn favoriete weblogs zijn: Glutenvrijemama en Miss Glutenvrij!

Coeliakie in de media

Nou kan ik natuurlijk kiezen voor media waar ik zelf in stond, zoals de Viva, de Glutenvrij of onze wijkwebsite.
Maar ik kies voor een tijdschrift waar ik elke keer weer van geniet: Het ZonderMeer Magazine!

Boeken

blz. 1 - resize Mijn favoriet is het boekje van Lies Knobbout: Ik ben … en je moet weten, dat ik niet alles mag drinken en eten. Simpel, duidelijk. Ik hoop zo dat de Nederlandse Coeliakie Vereniging het weer gaat uitgeven!

3 antwoorden naar “500e bericht!”

 1. Hoi Mirjam,
  500 berichten? Wow! Ga zo door!

  Vorige week zaterdag stond ik met Lies op de Fair en Green markt in Culemborg. Ze heeft mij een boekje cadeau gedaan, erg leuk en nuttig boekje! Wie weet wordt het nog een keer uitgegeven???

  Groetjes, Paula

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*