La Tartine Gourmande

Via (facebookpagina van Zonder Meer Magazine), via (Uit Paulines Keuken) kom ik op de website La Tartine Gourmande.

Wat een prachtige site!

De foto's en styling zijn echt prachtig (om met de woorden van Pauline te spreken):

"Béatrice is een Française bij wie het lekkere eten er met de paplepel ingegoten is. Als kind hielp ze haar moeder in de groentetuin en plukte ze aardbeien. Op 8 jarige leeftijd bakte ze taarten en hield ze haar eigen kookschrift bij. Béatrice is dol op lekker eten en haar vele reizen hebben haar geïnspireerd om haar blog te beginnen. Zij woont inmiddels in Boston, USA, maar haar blog en recepten hebben nog steeds een Franse slag."

Ik kijk naar de foto's, terwijl ik mijn boterhammetje met chocopasta naar binnen werk. Het water loopt mij in de mond en ik heb spontaan spijt dat ik vanmorgen niet wat meer werk van mijn lunch heb gemaakt.

Haar boek Joie de Vivre is onlangs in het nederlands vertaald.
De bakrecepten in dit boek en op de site zijn (bijna) allemaal glutenvrij omdat Beatrice vindt dat glutenvrij meel, zoals gierst, amarant, boekweit of quinoa, veel meer smaak heeft. (!)

"De receptuur is opvallend bewerkelijk, ook als een gerecht er op het eerste gezicht eenvoudig uitziet. Omdat de auteur glutenvrij kookt, werkt zij met nauwkeurig afgemeten mengsels van allerlei, soms lastig verkrijgbare meelsoorten die niet probleemloos te vervangen zijn door gewone meel of bloem. Ook gebruikt zij veel verschillende ingrediënten en veel kookgerei van nauwkeurig opgegeven formaat. Uit alles is duidelijk dat de auteur zich richt op fanatieke kokers met veel tijd, geduld, kennis van zaken en de juiste apparatuur. De foto's van de gerechten zijn fraai. Geen gemakkelijk boek, maar voor gevorderde koks een echte uitdaging."

(Bol.com)

Voor zover ik op dit moment kan beoordelen, valt het best mee, als je gewend bent glutenvrij te bakken 😉
Ik wil dat boek hebben!

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *