7 tot 10 maaltijden

Het vervolg van mijn vorige blog over de voorraadkast.
Maar een lijst van 7 tot 10 maaltijden, waarvan je zeker weet dat je gezin die ook echt lekker vindt. Zorg dat je daarvoor de ingredienten in huis hebt.

(Zie ook blog Eet goed, voel je goed)

Bij ons is dat:

 • Chili con carne
 • Pasta met bolognese-saus
 • Pannekoeken
 • Pizza
 • Frietjes met een fricadel
 • Aardappeltjes, vlees en groentes
 • Kleine rijsttafel (rijst, boontjes, satesaus, eitje, komkommer)
 • Brood
 • Pilaf
 • Spinazie quiche
 • cakejes

Voor het maken van deze gerechten hebben we vrijwel altijd alle ingredienten in huis.

Wat zijn jullie gerechten met ‘voorraad’ waarvan je zeker weer dat je gezin het ook echt lekker vindt?

6 antwoorden naar “7 tot 10 maaltijden”

 1. Grappig, dat je deze maaltijd lijst plaatst, toeval of niet, ik was die zelf ook aan het maken…
  en zo kom je nog eens op ideeƫn.

 2. Ik ben de enige ‘glutenvrije’ in huis, maar met uitzondering van het brood, snacks en enkele kant-en-klaar producten is alles glutenvrij. Ik kan altijd pasta(saus), Chili en nasi maken uit voorraad.

 3. Overigens is deze lijst heel anders dan voordat we kinderen hadden. Toen speelden roerbak-gerechten de boventoon. Samen met verschillende pasta-sauzen (tonijn met room en kappertjes, garnalen met een goede olie, en calzone). Helaas eten de kinderen dit niet…

 4. Ik ben maar alleen, maar ik zorg sowieso altijd dat ik friet in huis heb (met frikandel), pannenkoeken ingrediƫnten, en vaak diepvries/groenten in pot. Als ik even geen zin heb in moeilijk doen, maak ik wat rijst klaar, sperziebonen en wat satesaus en gehakt. Lekker door elkaar husselen en klaar.

  En ik heb vaak nog leftovers in de vriezer.
  En inderdaad, die zakjes van Beltane zijn echt geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*