Legally Raw is een website voor 40+ vrouwen. En website over Raw-Food, maar ook over natuurlijke voeding en gezonder eten in het algemeen.
Eigenaresse Katinka vroeg mij om gastblogger te worden. Lees hier waarom ik dat uiteindelijk toch niet doe.

Ik was heel verbaasd toen Katinka mij vroeg om gastblogger te worden. Want ik eet wel eens een salade of een groene smoothie, maar echt raw-food kan je dat toch niet noemen.
Ik eet suiker, ik gebruik melk, ik eet vlees, ik ben niet 40+ en ik kan volop genieten van een zak chips vol E-nummers. Ik leun aan tegen de ‘nature food’, maar doe het niet volledig en ben ook niet van plan dat te doen.
Juist deze on-perfectheid, deze laagdrempeligheid vond Katinka een goede aanvulling op haar website.
Maar de reden dat ze bij mij kwam, is het glutenvrije aspect:
“glutenvrije receptjes, kindertraktaties, dagdagelijkse moeilijkheden bij het aankopen, etiketten bekijken of hoe jij ook je glutenvrije leven van met gluten naar helemaal zonder gluten aanpakte.“
En juist daar kwamen we niet uit, daarin hebben we een andere visie.
Ik wilde in mijn eerste blogjes een uitleg geven over het gevaar van ‘zomaar‘ glutenvrij gaan eten. Katinka is er van overtuigd dat gluten beperken voor iedereen gezond is en wilde deze stukjes er niet in hebben.
Helaas, ik had er erg veel zin in, gastblogger worden op een veelgelezen website. Maar mijn principes gaan hier voor…
Voordeel is wel, dat ik nu een paar blogjes ‘over heb’. Deze plaats ik de komende dagen op deze website:
- Mijn eerste blog voor Legally Raw gaat over de afweging om ‘zomaar’ glutenvrij te gaan eten.
- In mijn tweede blog voor Legally Raw vertel ik over de basis van het beperken van gluten.
- In mijn derde blog voor Legally Raw geen ik voorbeelden voor maaltijden zonder gluten.
Afgelopen week sprak ik met iemand die sinds kort haar lichaam aan het ontgiften is: glutenvrij, lactosevrij, geen suiker, geen vlees, geen eieren, geen alcohol, geen pasta/brood (ook niet glutenvrij). Ze vond het geweldig smaakvol, de dingen die ze wel mocht, en tja, hoe lang ze dit ging volhouden wist ze niet. 'n Hype is het, glutenvrij eten voor diegenen waarvoor het niet nodig is. Voordeel is dat steeds meer mensen weten waar je het over hebt, nadeel is dat je moet uitleggen dat het meer is dan 'alleen maar' weglaten van en dat het echt wel levenslang is …..
Pingback: Glutenvrij gaan eten? | Ik ben glutenvrij
Pingback: Gluten beperken, de basis | Ik ben glutenvrij
Pingback: Maaltijden zonder gluten | Ik ben glutenvrij
Pingback: Bezoek aan de boer | Ik ben glutenvrij
Pingback: Groentepakket verwerken | Ik ben glutenvrij