Algemene baktips

Hierbij wat algemene baktips die ik leerde tijdens mijn bakles. Misschien zijn ze voor jullie ‘gesneden koek‘, maar ik had er nooit bij nagedacht…

  • Citroenrasp is ook kant-en-klaar te koop!
    Ik dacht dat je citroenrasp gewoon zelf moet raspen van een verse (biologische) citroen.
  • Ik maak veel recepten met een combinatie van rijstemeel en ketanmeel. In plaats van ketanmeel, kan je ook maizena gebruiken. Geeft iets meer of andere smaak. Verhouding ongeveer 80/20, voor zowel rijst/ketan als voor rijst/maizena.
  • Koop gist in grootverpakking, bv bij de natuurwinkel. Het is een stuk goedkoper dan de losse zakjes van Dr. Oetker.
  • Gebruik een kookwekker voor rijstijden, mixtijden e.d.
  • Gebruik 2 pannenlikkers als je het deeg in de bakvorm doet. Zo kan je met de ene pannenlikker de ander schoonmaken. Gebruik voor het gladstrijken van het deeg een natte pannelikker (en een bakje water om h’m weer nat te maken).
    Duw het deeg in het bakblik aan de randen iets naar beneden.
  • Bak regelmatig met andere (glutenvrije) bakkers. Het is leuk en je leert er elke keer iets van!

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *