Appeltaart en pepernoten

Voor Boris-en-Sanne-dag maak ik een appeltaart. Het recept had ik al een aantal weken geleden in Glutenvrij gelezen, het magazine van de Nederlandse Coeliakie Vereniging: Mijn glutenvrije taart kreeg van de jury de eerst prijs
Die taart wilde ik ook wel proberen en hij was heerlijk!

Ingrediënten: 300 gr witte glutenvrije broodmix, tl bakpoeder, snufje zout, 120 gram suiker, 1 ei, 160 gram roomboter.
en voor de vulling: 5 goudrenetten, zakje vanillesuiker, tl citroensap, scheutje gembernat.
Taart 75 minuten in de oven op 180 graden.

En aangezien de oven toch aan was, heb ik meteen maar even kruidnootjes en pepernoten gebakken. Het is immers ook de dag dat Sinterklaas aankomt!

kruidnootjes, erg lekker!
pepernoten, ook lekker maar ik vond ze een beetje te veel naar stroop/honing smaken en te weinig naar anijs. Volgende keer zal ik het recept een beetje aanpassen…

Deze vind je misschien ook interessant

Één reactie op “Appeltaart en pepernoten

  1. Is elke glutenvrije broodmix goed? Ik heb nu die van consenza. Eerste keer glutenvrije appeltaart bakken, spannend!! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *