Eet gezond

Waarom kom ik hier nu op?
Eergister dat verhaaltje van Boe de Koe die geen pap lust. Gister de blog over de bruine boterham met kaas, die niet voor iedereen gezond is.

Mijn collega verdiept zich in Ayurveda.
Ayurveda is een hindoeïstische gezondheidsleer. Het ziet lichaam en geest als één geheel. Wanneer onze geest onrustig is manifesteert zich dat in ons lichaam, terwijl een onbalans in ons lichaam ook geestelijk voor onrust zorgt.

Het doel van Ayurveda is de gezonde en vitale mens. Het uitgangspunt hierbij is dat je lichaam vertelt wat goed voor je is. Hierbij maakt het gebruik van 3 lichaamstypen (constitutie): Vata, Pitta en Kapha.

(Bron: //www.ecofun.be/column/wat-is-ayurveda/)

Vorige week stond het ook in de krant:

dieet vervangt medicijn

In de toekomst kan een arts van elk mens de unieke dna-volgorde (technische term: het genoom) uitlezen en daarna de stofwisselingskaart erop projecteren. In theorie is dan per persoon te zien voor welke ziektes hij aanleg heeft, welke tekorten aan voedingsstoffen een probleem zullen opleveren en welke specifieke voeding (eventueel aangevuld met medicijnen) ziektes kan voorkomen of behandelen.
(Bron: //www.erasmusjournalisten.nl/index.php/2013/03/04/op-maat-gemaakt-dieet-vervangt-medicijn/)

Tot die tijd: Eet gezond. Eet wat voor jou gezond is. Luister naar je lichaam en luister niet te veel naar andere mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*