Al een tijdje dacht ik er aan: Ik moet weer eens bakles volgen!Een paar weken geleden trok ik de stoute schoenen aan en reageerde ik op een berichtje van de Nederlandse Coeliakie Vereniging:
LEER DE FIJNE KNEEPJES VAN BROOD, CAKE, QUICHE enz BAKKEN
Gister was het zover: Mijn glutenvrije bakles.
Samen met een andere vrouw, leerde ik de fijne kneepjes van het bakken. We bakten een brood (voor mij zonder gv tarwezetmeel, voor haar zonder gist). En een tulband / rozijnencake.
Het was gezellig, ik heb een aantal nuttige dingen geleerd en een aantal fijne recepten uitgewisseld. Ik vind het elke keer weer bijzonder om bij iemand thuis te zijn die ook coeliakie heeft, waar ik gewoon alles mag eten wat ik aangeboden krijg (zonder er bij na te hoeven denken), waar mijn verhaal volledig begrepen wordt. Zo pakte de bakinstructrice een houten plank om het brood op te snijden. Mijn eerste reactie was “Nee, mag niet!”. Om daarna te bedenken dat deze plank nog nooit in aanraking is geweest met gluten.
Ik ging naar huis met een lekker brood en een nog lekkerder tulband van Moscovisch beslag.
Binnenkort schrijf ik blogs over de recepten en de tips.
Mirjam,
Heb je dat gewoon bij iemand thuis gehad, wat leuk. Een grote groep is vaak erg druk dan krijg je de helft niet mee. Ben erg benieuwd naar de recepten.
Groetjes Gerda.
Pingback: Tips voor het bakken van glutenvrij brood | Ik ben glutenvrij
Pingback: Eierkoeken | Ik ben glutenvrij
Pingback: Algemene baktips | Ik ben glutenvrij
Pingback: Moscovisch beslag (bijvoorbeeld voor een tulband) | Ik ben glutenvrij
Pingback: Bananenbrood | Ik ben glutenvrij