Bakles voor gevorderden

OLYMPUS DIGITAL CAMERABakles. Ik schreef er al eerder over. (Zie hier en hier)   

Iedereen die geen gluten mag, zou het eens moeten doen. Je krijgt er tips, bakt er lekkere dingen, probeert weer eens iets anders en bovenal is het erg gezellig!

Op een koude woensdagavond in november volgde ik de Bakworkshop voor gevorderden in Nieuwegein bij Karin Luijendijk.

Na koffie en thee met iets lekkers gingen we naar de keuken. In groepjes van 2 maakten we 3 verschillende recepten: Het eerste groepje maakte krentebollen, het tweede groepje maakte pizza en het derde groepje maakte kleine quiches.
Samen met Marieke maakte ik quiches. Omdat ik altijd ruzie heb met quiche-deeg wilde ik dit wel weer eens uitproberen. De truc is om kleine quiches te maken. Als dat goed gaat, kan je dat uitbreiden tot een grotere variant.
We maakten bijna alles glutenvrij en lactosevrij:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze weegschaal deed raar. Die sloeg opeens uit toen we de yoghurt bij het meel deden.
Daarom hebben we 2 varianten gemaakt: Het goed-afgewogen-hoeveelheden deeg en het geschatte-hoeveelheden deeg. Want ik vond het zonde om weg te gooien. Maar de eerste was toch beduidend lekkerder ;-).
– Het recept voor deze mini quiches vind je op de site van Jeandrine, voor de pizza gebruikten we BKB-deeg. En de krentebollen waren ongeveer dit recept –

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een pauze gingen we verder met de zoete recepten: Speculaasmuffins, en 2 recepten voor pepernoten.
Omdat ik die middag al pepernoten had gebakken met de kids, ging ik voor speculaasmuffins. Een simpel recept, dat ook vaak tijdens de kinderbaklessen gemaakt wordt. Ik miste heel erg de amandelspijs en het amandelschaafsel, die ik zelf in speculaasmuffins doe. (Klik hier voor het recept dat ik gebruik). Geeft het toch wat extra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Andere tips die ik onder het bakken opving en noteerde:

  • Amandelspijs voor gevulde speculaas wordt extra lekker als je er 2 eetlepels crème fraiche en 2 eetlepels abrikozenjam;
  • Lekkere pizza kan je ook maken met Pizza & Pastry Multimix van Orgran 

En de pepernoten? Binnenkort schrijf ik over de smaaktest die ik de volgende ochtend met mijn kids uitvoerde!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*