Bananenbrood

Mirthe is nog steeds een slechte brood-eter. Zou ze een bijzonder recept als bananenbrood wel eten?

Op mijn bakles kreeg ik een recept, die ik afgelopen weekend maakte.
Ik denk dat het op zich wel een lekker brood wordt. Het smaakte niet te veel naar banaan. Maar in het oorspronkelijke recept stond dat het brood 60 minuten in de oven moest en dat is toch echt te lang…
De binnenkant was nog goed te eten, de buitenkant niet meer.
Binnenkort nog eens proberen? Of toch maar een ander recept voor bananenbrood?

bananen

Ingredienten:

  • 200 gram rijstemeel
  • 40 gram soyameel
  • 1 tl zout
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 el olie
  • 50 ml melk
  • 2 rijpe bananen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het rijstemeel, het soyameel, zout, suiker, zonnebloempitten en de bakpoeder.
  3. Klop de eieren los
  4. Voeg de olie en de melk toe
  5. Pureer de bananen tot moes
  6. Voeg het eimengsel en de bananenmoes toe aan de droge bestanddelen.
  7. Doe alles in de ingevette bakvorm.
  8. Bak het brood in ca. 50 minuten gaar.

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *