Barbecue

Tijdens mijn eetdagboekje schreef ik over een barbecue bij de buren. Ik kon hier weinig eten, omdat de kans op kruisbesmetting te groot was.
Hoe zou ik het zelf doen?

Tja, bij ons thuis is dat natuurlijk een stuk makkelijker. Omdat wij geen ketchup e.d. in huis hebben dat besmet is met gluten. Omdat onze frituur glutenvrij is. Omdat alle normale dingen die glutenvrij kunnen, bij ons in huis glutenvrij zijn (zoals de hamburgers en de mayonaise).
Op zo’n barbecue zou ik bij voorkeur alles weglaten waar gluten in zit. Dit om kruisbesmetting tijdens de barbecue te voorkomen, maar ook om de restjes ongestoord te kunnen eten. Dus geen hamburgerbroodjes, geen stokbrood.
Soms is dit niet mogelijk, want wat is nu een hamburger zonder broodje? Kan ik mijn gasten dat onthouden? Het liefst zou ik dan alleen glutenvrije broodjes serveren, maar dat is helaas erg duur. Dan zou ik die broodjes op een hele andere plek neerzetten, bijvoorbeeld op een tafeltje achteraf. Hiermee voorkom je (grotendeels) de kans op kruisbesmetting.

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *