Belangrijke coeliakie-mensen

winactie coeliakiemaand

Heb je de nieuwste winactie van de Coeliakiemaand al gezien?

Hoe kun je winnen?
Laat ons in een reactie onder deze foto weten wie jouw glutenvrije held(in) is en waarom! Wie inspireert je, heeft je erg goed geholpen of wie maakt volgens jou het glutenvrije leven een stukje leuker, beter of mooier?

Voordat deze prijsvraag verscheen, hadden wij bloggers er al een leuk gesprek over. Wie zijn de invloedrijkste personen op het gebied van coeliakie?
Deze coeliakiemaand wil ik ze in het zonnetje zetten: Mijn helden.

Bedrijven

Alle bedrijven die uitsluitend glutenvrij verkopen. Die de stap hebben gemaakt om geen gluut meer in hun winkel/restaurant toe te laten. Die kruisbesmetting hierdoor zo goed als mogelijk uitsluiten.
Ik noem hierbij bij naam: De Ontmoeting Tapas & Catering in Nijmegen, Hotel-restaurant De Ziende in Nieuwkoop, Puur Eten & Drinken in Dordrecht, Free From Shop in Apeldoorn, Glutenvrij en meer in Heemskerk, De glutenvrije winkel in Amsterdam, The Welsh bakestone in Scheveningen en Gebaksjuwelier in Culemborg.
Kijk voor de volledige lijst op mijn blogpost Uitsluitend glutenvrij (aanvullingen hoor ik graag!)

Linda nomineerde Landal Greenparcs, omdat ze zeer hun best doen om op elk park een glutenvrije kaart te hebben… na verschillende parken nooit problemen gehad en niks was te gek!
 

Artsen

Ik zit niet in de medische wereld. Ik kan dus niet zien wie daar de meeste invloed heeft om coeliakie bekender te maken, om belangrijk onderzoek te doen naar coeliakie of wie zijn/haar patiënten het beste helpt.
Maar ik ben erg blij met de uitleg en de inzet van de volgende artsen: dr. Frits Koning, die zo duidelijk de lichamelijke reactie van coeliakie uitlegde. Dr. Louisa Mearin, die het PreventCD onderzoek trekt (het onderzoek waar mijn dochter aan mee doet en het goede doel van de Coeliakiemaand). Dr. Chris Mulder die zo veel patiënten helpt. En dr. Cisca Wijmenga, die een mooie prijs won voor haar onderzoek op het gebied van de ziekte coeliakie.

Forum beheerders

Nog meer mensen die een verschil maken in deze glutenvrije wereld: De forum beheerders!
Er zijn een aantal actieve forums over coeliakie en het glutenvrije leven. Op deze forums helpen we elkaar, geven antwoord op vragen, plaatsen we de nieuwste ontdekkingen en steken we een hart onder de riem als dat nodig is. Zonder de forumbeheerders zou dat niet mogelijk zijn. Dus grote hulde voor Linda, Sanne, Marloes en alle andere beheerders van wie ik de naam niet weet!
 

Bloggers

Graag zou ik alle coeliakie-bloggers nomineren. Want allemaal dragen we ons steentje bij aan de bekendwording van coeliakie (en aan het leuker maken van het glutenvrije leven).
Maar ik noem er 3 bij naam: Miss Glutenvrij Harmke, omdat zij altijd als eerste wordt genoemd, zelfs door mensen die geen coeliakie hebben. Elize van Stories of a Coeliac, als drijvende kracht achter de Coeliakiemaand. En Gerda van Glutenvrij hoort erbij. Misschien is zij niet de meest invloedrijke blogger, maar op andere terreinen heeft ze wel heel veel voor elkaar gekregen. Zoals het glutenvrije ontbijt bij de Hema, het glutenvrije hamburgerbroodje bij de McDonalds en eindelijk die heerlijke glutenvrije beschuit waarmee je niet iemands hoofd kan inslaan!

8 antwoorden naar “Belangrijke coeliakie-mensen”

 1. Wat heb je dat weer leuk geschreven Mirjam, petje af voor alles wat je schrijft en omschrijft!!
  Jij hoort ook zeker op deze lijst te staan!!

 2. Mijn eigen helden van 4 en 6!Nooit klagen, altijd super bedacht en oplettend, terwijl mama zelf het soms even niet ziet zitten, slepen hun mij er doorheen.
  Omgekeerde wereld 😉
  Maar dat zijn toch wel helden haha

  • Mijn dochter is ook mijn held.
   Net zoals alle mensen in onze omgeving.

   Maar zij zijn niet invloedrijk. Zij maken geen verschil in de (grote) glutenvrije wereld. Daarom heb ik hen niet genomineerd.

 3. Van mij mag jij ook bij het rijtje 🙂
  En 100% biologisch en glutenvrij restaurantje ‘rauw’ in Sittard, Molenstraat 3 (tegenover de HEMA) in het rijtje van de 100% glutenvrije bedrijven.

 4. Livaad en Jeandrine Casteleijn.
  Livaad was, met name in de eerste jaren mijn bijbel. Mijn zekerheid dat een product echt mag. Overal heb ik de database geraadpleegd: op vakantie, in de supermarkt, in restaurants…
  Jeandrine Casteleijn heeft er met haar recepten al vaak voor gezorgd dat ik een heerlijk glutenvrij alternatief kon bakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*