Beschuit met muisjes

Toen Eva geboren werd, kreeg het bezoek gewoon beschuit met muisjes.
En ikzelf nam een glutenvrije beschuit van Le Poole met gestampte anijsblokjes.

Want ja, zowel in beschuit als in muisjes zitten gluten…
Daarnaast had ik suikerhartjes en geboortesuikers.
Nu ik weer zwanger ben, buig ik me weer over het probleem ‘beschuit met muisjes’.
De beschuiten van Le Poole zijn namelijk eetbaar, maar niet meer dan dat. Het is zo hard uit scheepsbeschuit.
Bolletje wil misschien ook glutenvrije beschuiten laten maken. Maar of dat lukt voor 2011?
Maar beschuiten zijn nog wel te vervangen. Door (kleine) muffins, door slagroomsoesjes, door chocoladeflikken, door cake.
Maar die muisjes…
De muisjes van De Ruijter zitten gluten in. Maar hoeveel?
Zit er tarwezetmeel in de muisjes, of is het glucosestroop?
Zit de hoeveelheid gluten onder de 20 ppm, zoals een medeforumlid mij verteld en dus eigenlijk ‘glutenvrij’?
– Voor uitleg over de toegestane hoeveelheid gluten en de Codexnorm, klik hier
Zolang ik zwanger ben ga ik dat niet uitproberen. Maar daarna?Gister was ik bij de bakker en zag daar zakjes muisjes liggen.
Ik vroeg of daar gluten in zitten, maar dat moest hij navragen.
Hij kon het zich eigenlijk niet voorstellen: Anijszaadjes, paar keer een suikerlaagje met kleurstof. Daar is geen zetmeel voor nodig!
Tja, zo klinkt het wel heel simpel, zou ze haast zelf gaan maken!
(of de bakker vragen of hij glutenvrije muisjes voor mij wil laten maken)

Totdat ik op wikipedia het productieproces voor muisjes lees.
Pfoe he, ik word al moe bij het lezen ervan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *