Bijna 10 jaar glutenvrij: Feestweek!

glutenvrije-cadeautjes

Komende maandag, 13 februari, is het 10 jaar geleden dat ik de diagnose coeliakie kreeg.
Tijd voor een feestje! Een feestje? Ja, ik voel me zo veel beter sinds ik glutenvrij eet. Dat wil ik graag vieren met jullie, mijn lezers.
Daarom organiseer ik vanaf maandag 13 februari een feestweek: Elke dag een winactie!

Bron foto: Pixabay

10 jaar geleden was er nog lang niet zo veel glutenvrij te verkrijgen. Mijn eerste ervaring met glutenvrij brood was zeer teleurstellend. Samen met een vriendin haalde ik een klein, peperduur, glutenvrij broodje bij de bakker. Hij kwam ergens achter uit de vriezer, zeer goed ingepakt. Ik was blij dat ik voor mijn glutenvrije brood nog gewoon naar de bakker om de hoek kon. Totdat ik een hap nam: Het viel meteen uit elkaar, en het was zo verschrikkelijk droog en smakeloos

Andere glutenvrije artikelen haalde ik bij een reformwinkel aan de andere kant van de stad. Die had een paar plankjes met glutenvrije artikelen. Maar al snel had ik de internetwinkels ontdekt. Wat was ik blij dat die er waren. Ik las verhalen van mensen die hun bestelling moesten doorbelden, voordat internet er was.
Maar ik had nooit verwacht dat nu, 10 jaar later, bijna elke winkel een glutenvrij schap heeft! Dat er steeds meer glutenvrije artikelen te koop zijn. En dat het zo veel lekkerder is dan 10 jaar geleden.

Toch wil ik die producenten van 10 jaar geleden niet vergeten. Voor de feestweek heb ik een aantal oude, maar ook nieuwe producenten gevraagd om een pakket samen te stellen. Blijf kijken!

16 antwoorden naar “Bijna 10 jaar glutenvrij: Feestweek!”

 1. Wel dubbel, maar gefeliciteerd. 10 jaar glutenvrij oftewel 10 jaar je beter voelen dan 10 jaar terug. Daar doe je het voor. Ga je het nu ook vieren met een glutenvrije taart? Leuk een week met winacties.

  • Taart? Weet ik nog niet.
   Voorgaande jaren wel. Maar ik denk dat we nu nog even wachten tot er echt iets te vieren is: begin april 40 jaar, 20 jaar samen en 10 jaar getrouwd.

 2. Ongelooflijk hè hoeveel er is veranderd in de laatste jaren. Gelukkig maar, het glutenvrije leven is wat dat betreft bijna leuk geworden haha. Ik ben deze maand ook alweer negen jaar glutenvrij.

 3. 10 jaar! Gaat hard he! Ik ben morgen 4 jaar gv, nou hoewel… Diagnose morgen 4 jaar geleden, echt gv gaan eten was een week later ivm verjaardag van mijn man en dochter

 4. Spannend ,in ons gezin sinds 2 jaar coeliakie mama en 2 kids .Wij voelen ons echt nog niet top .en missen de gluten happen best . Ben benieuwd naar de winacties en ideeën ook voor mijn kids 16 en 10 jaar.
  Groetjes 6

 5. Ik vier het met je mee! In juni ben ik 10 jaar glutenvrij, dus ook een jubileum. Ben erg benieuw naar de winacties!
  En je verhaal is uiteraard heel erg herkenbaar.

 6. Pingback: Winweek '10 jaar glutenvrij' - dag 1: Lakrids - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

 7. Pingback: Winweek ’10 jaar glutenvrij’ – dag 2: Glutenvrijemarkt.com - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

 8. Pingback: Winweek ’10 jaar glutenvrij’ – dag 4: Happy bakers - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

 9. Pingback: Winweek ’10 jaar glutenvrij’ – dag 3: Taiyari tortilla's - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

 10. Pingback: Winweek ’10 jaar glutenvrij’ – dag 7: De Ontmoeting - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

 11. Pingback: Winweek ’10 jaar glutenvrij’ – dag 6: Glutenvrij en meer - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*