Boekje: “Ik ben … en je moet weten”

Ik ben …. en je moet weten
Dat ik niet alles mag drinken en eten

Dit is een boekje voor peuters over coeliakie. Daar was ik naar op zoek!
Ik dacht dat het niet bestond, totdat ik op mijn bakles dit boekje zag liggen.

De nederlandse coeliakievereniging heeft het boekje uitgegeven.
Lies Knobbout is de schrijfster en illustrator van dit boekje. Ze is pedagogisch coach en toen bij haar toenmalige 2-jarige dochter coeliakie werd geconstateerd, heeft ze dit boekje voor haar ontworpen.
Het oorspronkelijke boekje heeft ook luikjes, zodat je achter een bol buikje een gezichtje zag wat of blij of ietwat droevig was.

Helaas, het boekje is nergens meer te krijgen. De NCV heeft het zelfs niet in het digitale bestand staan. Maar ze gaan kijken of ze het weer opnieuw uit kunnen (en willen geven). Zijn meer mensen daarin geinteresseerd?
Tot die tijd: Kan ik het boekje van iemand lenen, zodat ik het aan Mirthe kan voorlezen?

3 antwoorden naar “Boekje: “Ik ben … en je moet weten””

 1. Hallo!
  Ik ben rosemarijn moeder van vier dochters. Onze derde dochter Madelief van vier heeft net de diagnose coeliakie gekregen (na jaren van aanmodderen). de anderen kinderen worden op dit moment getest. Ik ben super geinteresseerd in dit boekje! Wij hebben wel het boekje van celia maar die is nog best lastig als je vier bent! Dus ook ik zit wel te wachten op een leuk uitlegboekje:)

  groeten rosemarijn

  • Hallo Rosemarijn,
   Ik zal het nog een keertje aan de NCV vragen. Ik heb helaas nog geen antwoord gekregen.
   Hoe gaat het nu met Madelief? Knapt ze op nu ze op het glutenvrije dieet zit?
   Vervelend dat het zo lang geduurd heeft voordat jullie er achter waren wat er aan de hand was…
   Groetjes, Mirjam

 2. Pingback: “Ik ben Mirthe en je moet weten” | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*