Buikpijn

Afgelopen weekend viel mijn oudste dochter.
Brullen!
Het was meteen duidelijk dat ze op haar mond was gevallen en dat 1 van de voortanden los zat. Naast de schrik van het vallen en de pijn, was ze ook bang: Wat gebeurt er met mijn tand?
Ze is 4, te jong om te wisselen.

Gelukkig bedaarde ze redelijk snel.
Een glaasje water, ze mocht in ons bed liggen en als snel viel ze in slaap. Ze was nog wel even bang om in slaap te vallen: “Als mijn tand er uit valt en ik slik h’m door, gaat mijn buik dan kapot?

Toen Eva een beetje bijgekomen was, werd ik opeens misselijk en krijg ik buikkrampen.
Had ik iets verkeerd gegeten? We waren weg met de familie, dus er kan best een beetje gluten tussendoor geslopen zijn. Maar het was al zo lang geleden dat wij iets aten. Meestal merk ik dat meteen.

Na een glaasje water ging het weer. Ik kwam tot de conclusie dat het ‘gewoon’ de schrik en de angst was. Ook dat slaat op mijn buik. Het hoeven geen gluten te zijn!

3 antwoorden naar “Buikpijn”

  1. Agossie, arm schaap. Ik schrik me ook altijd rot als er een kind (meestal Kaya) hard valt. En nu? Tandarts of zo? Zit de tand er nog in?

  2. Weekend tandarts zegt: Niets aan doen. Alles wat je doet kan volwassen tand beschadigen.
    Misschien gaat hij weer vast zitten. Misschien gaat ze eerder ‘wisselen’. Alleen als het pijn gaat/blijft doen bij de tandarts langs gaan.

  3. Dat buikpijn ken ik. Ondanks de Coeliakie heb ik af en toe nog steeds last van die spastische dikke darm. Alleen vergeet ik zo heel soms dat ik die ook nog heb en dat die gewoon soms voor gezeur blijft zorgen.
    Stom eigenlijk dat je bij buikpijn eerst denkt aan gluten, zelfs als je weet dat je 100% glutenvrij hebt gegeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*