Camperen, feestje en uit eten

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHoe doe je dat? Zo'n glutenvrije verjaardag op de camping?

Afgelopen weekend was onze nu-niet-meer-kleuterdochter jarig. Aangezien we een extra lang hemelvaart-weekend hadden, opperde ik het plan om samen met de familie te gaan camperen. Dochterlief beantwoorde het plan met gejuich en ook de familie was enthousiast.

We stonden op natuurcamping Drie, in de buurt van Ermelo. Met 1 tent en 2 campers. Wandelingen, spelletjes en hutten bouwen in het bos. Kinderen lekker spelen en struinen over de camping en wij gezellig praten of rustig boekje lezen. Heerlijk!

Maarja, hoe doe je zo’n glutenvrije verjaardag op de camping? Normaal maak ik zelf een aantal taarten, haal ik bakken voor borrelhapjes in huis (zie hier bijvoorbeeld wat wij vorig jaar aten). Maarja, veel taarten zijn niet meer lekker als ze 2 dagen bewaard moeten worden. Zeker glutenvrije taarten niet…

Al een tijdje geleden vond ik bij de Lidl glutenvrije petit fourtjes en chocoladeflikken met ‘smarties’.
Daarbij maakte ik eierkoeken, boterkoek (recept van Jeandrine), en met het eiwit dat overbleef chocoladekoekjes (van Gebaksjuwelier). Daarbij een bus slagroom, wat mini-marshmallows en chococonfetti van de Hema.

’s Middags deden we nog even wat boodschappen bij de buurtsuper, zodat we ook genoeg borrelhapjes hadden. En ’s avonds gingen we uit eten.

Uit eten

Aan het begin van de weg naar de camping, staat een leuke pleisterplaats: Restaurant Boshuis Drie

Een dag van te voren liep ik langs om te vragen of het nog kon: Zo’n grote groep, waarvan ook nog 2 glutenvrij…
Geen probleem, werd mij verzekert!

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe dag van de verjaardag, konden we lekker buiten zitten. Mirthe wilde graag een pannenkoek, net als haar nichtje. En gelukkig, dat kon! De glutenvrije pannenkoek zag er veel smakelijker uit dan de pannenkoek met gluten, deze was een beetje grauwig. Dus even twijfelde ik of ze niet omgewisseld hadden. Manlief proefde en constateerde dat Mirthe de glutenvrije had šŸ˜‰

Ik kon kiezen uit alles van de kaart, maar dan met champignonsaus ipv satesaus/pepersaus/… Maar hij adviseerde mij iets buiten de kaart om: ree biefstuk. Ik kon me niet herinneren of ik dat ooit gegeten had, maar wilde het graag proberen. Het was heerlijk, lekker pittig. Alle garnituur was ook glutenvrij (bakjes met gebakken aardappeltjes, frietjes, groentes, salade).

Kortom: We hebben heerlijk en vrijwel onbezorgd gegeten.

2 antwoorden naar “Camperen, feestje en uit eten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*