Christmas Tag

Suzanna daagde mij uit om haar kersttag in te vullen. Ik heb er een tijdje over na gedacht. Want eigenlijk houd ik niet zo van kerst. Ik vind het een beetje te veel opsmuk, vals sentiment, gemaakte gezelligheid.
Maar stiekem vind ik kerst ook wel leuk. Vind ik het leuk om een kerstboom te kopen, om deze mooi te versieren, om het huis in kerstsfeer te brengen, en om het kerstdiner voor te bereiden. Maarja, de boom versieren kom ik nauwelijks meer aan te pas. Mijn dochters hangen er alles in wat maar enigsinds kan hangen. Het is een lopend project, soms komt er weer een knutsel bij, soms gaat er weer een knuffelbeest uit.
En het kerstdiner (of eigenlijk, dit jaar 3 kerstdiners) eten we dit jaar allemaal bij familie.
Om toch in de kerststemming te komen, vul ik toch deze kersttag in.

Colored christmas glass balls isolated on white

Wat is je favoriete kerstfilm?
Love Actually

Love Actually

Wat zijn je favoriete kerstkleuren?
Ik houd het hele jaar door van alle tinten die iets te maken hebben met rood en oranje. Maar met kerst ga ik toch klassiek voor bordeauxrood, donker blauw en goud.

Vind je het leuk om in je pyjama te blijven of lekker op te tutten voor kerst?
Het liefst blijf ik in pyama. Lekker rommelen in huis, op de bank filmpjes kijken, spelen met de meisjes en het speelgoed dat zij kregen van Sinterklaas, de haard aan en dan toch even aankleden voor een wandeling. Uitrusten van de rest van het jaar en even tijd voor elkaar.
Maarja, we hebben 'verplichtingen' naar de familie. En als het dan toch 'moet' vind ik het ook wel weer erg leuk om 'tijd voor elkaar' wat breder te trekken!

Als je maar 1 persoon een cadeautje kunt kopen dit jaar, voor wie zou je dan kopen?
Wij doen nooit cadeautjes met kerst.

Open je de cadeautjes kerstavond of kerstochtend?
Zie vorige vraag ;-).

Heb je wel eens een gingerbread huisje gemaakt?
Ik heb nog speculaaspoppen over van Sinterklaas. Misschien gaan we die versieren met kerst! En die glas-in-lood koekjes die in de laatste glutenvrij stonden, lijken mij ook erg leuk om te maken. Misschien ga ik die samen met mijn meisjes in de kerstvakantie maken. Want een gingerbreadhuisje is nog veel te ingewikkeld voor ze!

glas-in-lood koekjes

Wat vind je leuk om te doen in de kerstvakantie?
Uitslapen, rommelen in huis, koken en bakken, op bezoek bij vrienden/familie.
​Maar helaas heb ik nauwelijks kerstvakantie dit jaar…

Wat is je favoriete kerstgeur?
De geur van de kerstboom, kaasjes en de open haard.
In combinatie met de geur van warme chocolademelk (met een tic) en stoofpeertjes en een stoofpotje die op het vuur staan te pruttelen.

Wat is je favoriete kerstmaaltijd of traktatie?
Een tafel vol lekkere hapjes. Een paar jaar geleden hadden we tapas, kan iedereen pakken wat hij/zij lekker vindt. Het water stroomt mij nog steeds in de mond als ik aan de garnalen denk.
Maar ondertussen zijn mijn dochters ouder, vinden ze het leuk om te koken en zou ik ook wel eens met ze willen courmetten. Volledig glutenvrij natuurlijk!

Vroeg opstaan of uitslapen met kerst?
Uitslapen!
Normaal sta ik elke dag om half 7 op. Omdat ik naar mijn werk moet en/of omdat de kinderen opstaan. Op zondag mag ik meestal uitslapen. Of in ieder geval een uurtje langer in bed blijven liggen. Een uurtje geen "Mama mag ik …., mama wil je …, MAMA!"
En dit jaar met kerst is het 4 dagen achter elkaar zondag!!!

Een neppe of een echte kerstboom?
Een echte!

Alle kleuren van de regenboog in de boom of traditioneel?
Mijn eerste eigen ballen waren donkerblauw en paars.
Daarna kocht ik een klassieke donkerrood-met-gouden-set.
Nu hebben mijn dochters de regie over de kerstboom. Alle ballen komen er in. Plus knutselwerken, knuffels, bestek…. Twee jaar geleden hadden we een piek van 2 wc-rolletjes, aan elkaar geplakt met prinsessenstickers. Vorig jaar hadden we 2 kerstbomen. Bij Ikea waren zoveel bomen over, dat we een 2e cadeau kregen. Liliane plaatste ze op haar site yourdailyintake.

kerstboom_mirjamholleman

Trek je liever een mooi jurkje aan of draag je liever winterse truien?
Een combinatie van beiden!
Ik heb vorige week een heerlijk wollen jurkje gekocht.

kerst_jurk king louie

Een witte kerst; ja of nee?
Ja!

Je favoriete kerstliedje is?
Geen liedje, maar een heel concert: The Messiah van Handel

En jij, hou jij wel van dat sentimentele met kerst, of onttrek je je er liever ook aan?

Ik tag niemand voor deze kersttag. Maar neem hem vooral over als je daar zin in hebt!

6 antwoorden naar “Christmas Tag”

  1. Leuk ingevuld. Mijn naam schrijf je trouwens wel met een A aan het eind 😉 Ik vind kerst heerlijk en helemaal geen verplichting. Wel jammer dat mensen kerst nep vinden. Vrijgevigheid, gezelligheid en lekker eten. 

    • Dat is vooral gekomen na de dood van onze tweeling. Kerstkaarten met ‘gelukkig nieuwjaar’ en de ‘verplichting’ om kerst te vieren terwijl ik daar totaal niet voor in de stemming was.
      Daarnaast vind ik kerst de afgelopen jaren veramerikaniseerd. Gaat meer om de uitstraling, de versiering dan om het fijn samen zijn.

  2. Ik herken jouw gevoel over kerst wel een beetje. Soms kan het wat eh… geforceerd zijn. Gelukkig vind ik kerst steeds leuker (en onttrek ik me gewoon aan alles wat te 'verplicht' voelt en waar ik geen zin in heb 😉 ). Denk dat ik mijn antwoorden op de vragen morgen plaats trouwens 🙂 .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*