#coeliakemaand: Huisarts

artsHebben jullie de verhalen gelezen? De verhalen van hoe de diagnose coeliakie is geconstateerd?
Hier kan je ze lezen. Onderaan het artikel staat een lijst met links naar de andere bloggers –

Wat mij regelmatig op viel, is hoe weinig (huis) artsen weten over coeliakie. Bij bijna ieder van ons was coeliakie veel eerder geconstateerd als de huisarts meer kennis had.
Ik verwijt het ze niet hoor. Coeliakie is een ziekte die zo verschrikkelijk veel verschillende symptomen heeft. Vaak klachten en klachtjes die nog door tig andere ziektes veroorzaakt kunnen worden. Maar dat neemt niet weg dat huisartsen zo nu en dan weer eens op de ziekte coeliakie gewezen moeten worden.

Bron foto

Een aantal van de bloggers van de Coeliakiemaand bracht deze maand folders naar hun huisarts. De algemene folder en de huisartsenfolder.

Ik mailde mijn huisarts met de vraag of ik een stukje mag schrijven voor de nieuwsbrief. Ik kreeg een afwijzend, maar bevredigend antwoord:

Uw verzoek om een stuk over coeliakie te plaatsen hebben wij recent in de maatschap besproken. Uw idee is sympathiek en draagt uit dat u zich hard maakt voor aandacht voor de onderdiagnostiek van coeliakie.

Plaatsing van een aandachtsitem voor een bepaalde ziekte kan passen in ons redactionele beleid, maar is voor coeliakie nu niet aan de orde omdat de onderwerpen in grote lijnen een onderdeel uitmaken van ons beleidsplan of verbeterplan.

Wij zullen uw idee meenemen voor de plannen voor 2016.

Dus nee, ik mag nu geen stuk voor de nieuwsbrief schrijven. Maar misschien in de toekomst wel. En bovenal is coeliakie weer eens besproken in onze huisartsenpraktijk!

Eén antwoord op “#coeliakemaand: Huisarts”

  1. Pingback: #coeliakiemaand: terugblik | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*