coeliakie en onbegrip

Mensen met coeliakie lopen regelmatig tegen ongeloof en onbegrip aan.
"Hij groeit er wel overheen."
"Ik ken iemand had dat ook. Zij is door een @@ behandeld en die heeft nu nergens meer last van."
"Ze mag toch wel 1 koekje? Doe niet zo flauw."
 
Ik heb gelukkig geen ervaring met onbegrip en ongeloof. Ja, tuurlijk vinden mensen het wel eens moeilijk om te bedenken wat ik wel en niet mag eten. Maar ze snappen allemaal dat ik het niet mag en waarom ik het niet mag. En (bijna) iedereen doet zijn/haar best als ik op visite kom.

 

 

Ik vraag me af waarom ik niet tegen onbegrip aan loop.

  • Is dat omdat ik gewoon hele lieve en begrip volle mensen om mij heen heb? Mensen die het leuk vinden om meer informatie te vragen / op te zoeken als ze het niet helemaal snappen?
  • Is dat omdat de mensen in mijn omgeving gemiddeld wat hoger opgeleid zijn?
  • Is dat omdat de mensen in mijn omgeving koken leuk vinden en kennis van voeding hebben?
  • Is dat omdat ik verschrikkelijk ziek ben geweest, voordat coeliakie bij mij geconstateerd werd?
  • Is dat omdat ik gevraagd en ongevraagd uitleg wat coeliakie is en wat het voor gevolgen kan hebben?
  • Is het omdat ik in misschien wel heel erg drastische jip-en-janneke-taal uitleg waarom ik geen gluten mag eten?Als ik gluten binnen krijg, ook al is het maar 1 kruimeltje, dan gaan mijn darmen kapot.
 
Ik weet het niet. Het zal wel een combinatie van bovenstaande factoren zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*