#coeliakiemaand: Sponsor Tess!

Limburgs mooisteSimone's dochter Tess van 8 heeft coeliakie.
Om Tess positief bezig te laten zijn met haar ziekte, fietsen ze (net als vorig jaar) de toertocht van Limburgs Mooiste. Hiermee willen ze geld ophalen voor onderzoek naar coeliakie.
Hieronder lees je Simone's verhaal.

Coeliakie en teleurstellingen

Nu ruim twee jaar weten we dat onze Tess, net als haar opa, coeliakie heeft. Waar veel mensen moeten zoeken naar het hoe en wat, was dit voor ons dus al bekend terrein en konden we gauw van start.
Er werden weinig beginnersfouten gemaakt maar wat viel het soms tegen bij anderen, op feestjes of uit spelen. Tess kreeg, net als alle coeliaken, regelmatig te maken met teleurstellingen als er niks voor haar was of als er niet verteld was dat er iets gegeten zou worden.
 

Positief bezig zijn met haar ziekte

Vorig jaar lazen we in de Glutenvrij dat dr. Chris Mulder tijdens Limburgs Mooiste 135 km fietst om geld in te zamelen voor onderzoek naar coeliakie. De naam waar hij dit onder doet is Aqua tulip tour, deze is opgericht in nagedachtenis aan mensen die zijn overleden aan de complicaties of gevolgen van coeliakie.
Dit vonden we een mooie manier om Tess ook eens positief bezig te laten zijn met haar ziekte. Zelf was ze direct enthousiast en trainde heel wat kilometers op haar 20inch fiets. Het sponsoren hield een beetje op bij de mensen die dichtbij ons stonden. Toen bedacht we, met het oog, op het WK om loombandjes te maken en te verkopen. Ik kan nog dromen hoe ik ze maken moet, zoveel hebben we er gemaakt. Tess fietste uiteindelijk de hele 30 km zelf en werd flink aangemoedigd onderweg en bij de finish. Ze straalde ervan en…. het smaakte naar meer.
 

Fietsen voor coeliakie

Daarom gaan wij 30 mei weer naar Limburg om te fietsen voor coeliakie. De fiets is wat groter en ook de benen zijn wat langer. Het eerste trainingsrondje zit er alweer op. Papa vergiste zich een beetje in de afstand, we dachten 20 km te fietsen met 1 stop maar bij thuiskomst bleek het 24 km te zijn. Dus die 30 km gaat vast lukken.
Met het binnen halen van sponsors zijn we al enige tijd bezig, loomen is uit dus er moest wat anders bedacht worden. Nu wordt mijn hobby gebruikt en hebben we potjes omhaakt waar een waxinelichtje in kan en sleutelhangers gehaakt in hartjesvorm omdat Tess overtuigt is dat iedereen van hartjes houdt. De directeur van Tess haar school zet wat info in de nieuwsbrief en er zijn al wat vriendjes en vriendinnetjes die gesponsord hebben. Bij de Gebaksjuwelier, de glutenvrije bakker in Culemborg, komt een spaarpotje te staan waar mensen wat in kunnen doen en ik mocht dus een blog schrijven voor de coeliakiemaand. Liever stap ik ook op de fiets en laat het schrijven aan jullie, bloggers, over maar vooruit, alles voor het goede doel.
 

Sponsor Tess!

De link om Tess te sponsoren is: www.alvarum.com/tesswennekes
Ik wil jullie veel succes wensen met het promoten van de coeliakiemaand, ik zal mijn best doen zoveel mogelijk te delen op facebook.
 
Groetjes, Simone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*