Comfortfood

Nigilla Lawson in Allerhande 30 september 2019

Comfortfood is voor mij verwarmend, snel klaar (of goed voorbereid), eten dat mij troost bied:

  • Een pot thee op de bank.
  • Een zak dropjes als ik (heel) ver van huis ben.
  • Een reep chocola als ik verdrietig ben (deze van Tony’s is mijn favoriet).
  • Een glas rode wijn als ik… Nou ja, dat kan altijd wel (na 5 uur ;-)).

Maar daarmee vul ik geen hele blog. Dus hup, van die bank af en de keuken in. Want de keuken is ook lekker warm en troostend. En dan doe ik ook nog eens iets nuttigs. Ik maakte een Marokkaanse ovenschotel. Zoet, verwarmend, snel voor te bereiden en daarna weer lekker op de bank wachten tot het klaar is.

Deze blog is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. Onder aan deze blog zie je de links naar de andere bloggers die deze maand mee doen.

Helaas, helaas, de Marokkaanse ovenschotel was geen succes.
Ik heb geen idee waar het fout is gegaan. Misschien iets te veel gecombineerd? Ik wilde een tajin-schotel maken met kip, pompoen, kikkererwten, amandelen, abrikozen en ras-el-hanout.

Bij gebrek aan tajin gebruikte ik een römertopf. Een romertopf werkt immers ongeveer hetzelfde als een tajin: het verdampte water uit het voedsel slaat als condens neer op het deksel, koelt daar af en loopt terug in de schaal. 
Dit alles 3 kwartier in de oven en dan heb je (volgens mij) een heerlijke schotel. Helaas, niemand vond het echt lekker. Terwijl voor mij de combinatie heel goed klinkt. Moest hij nog langer in de oven? Moest er iets anders veranderen?

Een recept zit er dus helaas niet in. Gelukkig staan er nog veel meer comfort food recepten op mijn site!

Meer comfort food recepten:

Nog meer comfort food!

Drie andere glutenvrije bloggers schrijven vandaag ook over comfort food:

  1. Bananenijs van Met zonder gluten
  2. Glutenvrije runderstoof met een Thaise twist van Meer dan glutenvrij
  3. Yacintha Pex legt uit waarom wij coeliaken in de winter extra behoefte hebben aan comfort food.

4 antwoorden naar “Comfortfood”

  1. Altijd jammer als je iets op tafel wilt zetten en het valt tegen. Ik vraag me af of een tajine warmer wordt dan de Römertopf. De bodem van de laatste schijnt niet boven de 100 graden te komen. Je zou kunnen proberen om wat minder water in je bouillon toe te voegen, en wat meer kruiden. Dan heb je in ieder geval meer smaak, en wellicht een betere structuur. Voor een beetje bruining op je gerecht moet je zelfs weinig tot geen water toevoegen. Succes bij een volgende poging!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*