Dagelijkse dag

Nog zo’n leuke vraag die ik de afgelopen week via een enquete kreeg: Waar moet je op een dagelijkse dag rekening mee houden?

’s Ochtends eet ik zo veel mogelijk met de rest van de familie aan tafel. Vooral mijn Mirthe van 1 snapt nog niet dat ik ziek kan worden van haar broodje. Ik moet voorkomen dat zij mijn eten aan raakt, want dan is mijn eten ‘besmet’ en mag ik het niet meer eten. Ik moet voorkomen dat ik haar een kus geef voordat ze goed schoon is gemaakt. Ik moet voorkomen dat er brood over mijn bakje (glutenvrije) muesli gaat, want dan kunnen er kruimels in zitten. En natuurlijk kan ik niet gewoon haar boterham smeren en vervolgens mijn eigen eten op eten…
We hebben van al het beleg 2 stuks. Bijvoorbeeld 2 kuipjes boter: 1 voor glutenvrij, 1 voor per gluten.

 Op mijn werk sla ik regelmatig tractaties over. Omdat ik niet weet wat er in zit en hoe het gemaakt is.
Ik heb m’n eigen bord en bestek, zodat ik zeker weet dat het schoon is.
Ik zorg dat ik tijdens de lunch niet te dicht bij collega’s zit, om besmetting te voorkomen. 

Bij het boodschappen doen, moet ik  alle ingredienten lezen. Natuurlijk zijn er de standaard boodschappen die ik niet altijd lees, maar het blijft oppassen. 

In de keuken heb ik een apart deel dat standaard glutenvrij is. Als ik ga koken, maak ik eerst het hele aanrecht schoon.
’s Avonds eten we meestal allemaal glutenvrij. Als we pasta o.i.d. eten, moet de kok er goed aan denken dat de lepel in de normale pasta, niet in aanraking komt met de glutenvrije pasta of de saus. 

Het klinkt heel ingewikkeld, maar het wordt een tweede natuur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*