De 10 beste glutenvrije blogs van aug. ’19

Toen ik aan deze blog begon, verwachtte ik dat ik vooral vakantieverhalen zou plaatsen. Die staan natuurlijk ook genoemd, maar o.a. ook de benoeming van hoogleraar coeliakie Luisa Mearin, een betere diagnostische methode voor coeliakie, glutenvrije paprikachips en Holle Bolle Gijs!

Hoogleraar coeliakie van LUMC

Kinderarts Luisa Mearin is benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde, met als bijzondere leeropdracht coeliakie en andere chronische inflammatoire darmaandoeningen! Lees in de blog van het LUMC wat voor onderzoeken ze mee bezig is.

Glutenprovocatie binnenkort niet meer nodig bij diagnose coeliakie? van Foodlog

Het onderzoek naar het coeliakie-vaccin van het bedrijf Immunosan T is afgebroken. Maar tijdens het onderzoek werd ontdekt dat mensen met coeliakie bij een glutenfout een stijging in het bloed van bepaalde cytokinen hebben. Dat zijn chemische stoffen die vrijkomen in het bloed bij een immuunreactie.
Dit zou kunnen betekenen dat mensen die al glutenvrij eten, maar nog geen diagnose hebben, geen glutenprovocatie van ca. 6 weken te hoeven ondergaan.

Lijst met glutenvrije paprikachips (22 soorten!) van Maak het glutenvrij

Dat had ik nooit gedacht, toen ik de diagnose coeliakie meer dan 10 jaar geleden kreeg. Dat ik nu in bijna elke supermarkt glutenvrije paprikachips kan kopen!

Glutenvrij op vakantie naar …

Augustus is natuurlijk vakantietijd. Ik hoop dat er volgende maand nog veel meer glutenvrije vakantie-verhalen verschijnen, dan kan ik ook die toevoegen aan mijn Lijst: glutenvrij op vakantie.

Oostenrijkse wielerkampioen met coeliakie van Sporza

Ik heb de Tour de France helemaal niet gevolgd. Maar in dit nieuws was ik toch wel geïnteresseerd. Een van de renners blijkt coeliakie te hebben. In dit filmpje van Sporza vertelt hij heel nuchter hoe hij hier mee om gaat.

Holle Bolle Gijs glutenintolerant

Ik heb hard gelachen om dit stukje van De Raaskalderij.

Recepten

2 antwoorden naar “De 10 beste glutenvrije blogs van aug. ’19”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*