De 10 beste glutenvrije blogs van juni ’17 (plus heel veel recepten)

blogHier zijn ze weer: Mijn favoriete glutenvrije blogs van de afgelopen maand. 
Voorheen zette ik nooit blogs van mijzelf in deze lijst. Maar wat ben ik blij dat ik dat vanaf maart wel doe. Want ik heb deze maand een paar blogs geschreven waar ik trots op ben! O.a. over de CyTof-machine, die de ijsberg die coeliakie heet weer wat meer ontrafeld heeft. Mijn laatste delen in de serie 'Wel glutenvrij, geen coeliakie' en 9 tips voor een fantastische glutenvrije zomer.

Maar natuurlijk staan er ook een paar pareltjes van mijn collega-bloggers in de lijst. O.a. een terugblik op de coeliakiemaand, een aantal blogs over glutenvrij in … en totaal wel 46 recepten!

Terugblik coeliakiemaand

Juni was natuurlijk de maand na de coeliakiemaand. Verschillende bloggers blikten terug op deze mooie maand, waarin we weer veel feestjes hebben gevierd, maar vooral meer bewustwording hebben gekweekt.

bloggersborrel-coeliakiemaand

 

CyTof voor coeliakie van Ik ben glutenvrij

De CyTOF is een verschrikkelijk dure machine die lichaamscellen kan testen op wel 36 markers.
Hieruit bleek dat ons afweersysteem nog ingewikkelder in elkaar steekt dan we al dachten. 
En dat het afweersysteem van mensen met coeliakie, mensen met Crohn en gezonde mensen allemaal anders reageert.

9 tips voor een fantastische glutenvrije zomer van Ik ben glutenvrij

Ik ga deze zomer minder bloggen dan voorheen. Maar laat jullie (mijn lezers) natuurlijk niet zomaar achter. Daarom zette ik 9 tips voor een fantastische glutenvrije zomer op een rijtje. Met o.a. IJs met een glutenvrij hoorntje, glutenvrije tips voor Europese steden en glutenvrij kamperen.
 

Wel glutenvrij, geen coeliakie van Ik ben glutenvrij

Wij coeliaken doen vaak wat laatdunkend over mensen die 'zomaar' glutenvrij zijn gaan eten, zonder diagnose. Omdat onbekend ook onbemind maakt, wil ik hun verhaal vertellen. Waarom eten ze glutenvrij? Waarom volgen ze zo'n lastig dieet? Vorige maanden benoemde ik al deel 1 t/m 10. Deze maand de 2 laatste delen:

11 glutenvrije traktaties van Ik ben glutenvrij

glutenvrije-traktatie-Eva-9

Ik zette de traktaties van de afgelopen jaren op een rijtje.
 

Bakvorm invetten? Dit is de truc van Culy

Heb jij er ook wel eens last van? Heb je zo'n perfecte cake of taart gebakken, maar komt hij niet goed uit de vorm.
Culy heeft een goede truc: gebruik suiker!

Een andere manier is om de bakvorm te bekleden met bakpapier. Hier op Handige baktips kan je zien hoe.
Ik verkreukel mijn bakpapier meestal, om te voorkomen dat hij op rolt.
 

Glutenvrij in …

Groningen van Maak het glutenvrij
Madrid op Miss Glutenvrij
Duitsland van Glutenvrije mama

Deze komen natuurlijk ook op mijn lijstje Glutenvrije tips voor (Europese) steden.
 

Recepten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*