De 3 beste blogs van juli ’16 (+ 11 recepten)

toetsenbordIn de zomervakantie worden er minder blogs geschreven en gelezen dan in de rest van het jaar. Toch heb ik weer 3 leuke, glutenvrije blogs gevonden. Plus wel 11 recepten die ik graag eens uit zou proberen. Lees snel verder: Dit zijn de beste glutenvrije blogs van juli '16!

Wel of geen nader onderzoek naar coeliakie? van Doe mij Glutenvrij

Op internetfora en in Facebookgroepen zie ik geregeld de discussie voorbij komen of je je nu wel of niet moet laten testen op coeliakie wanneer je baat hebt bij een glutenvrij dieet.

Sommige mensen geven niet veel om een officiële diagnose; anderen willen juist niets liever. In deze blog vertel ik over mijn ervaringen en zet ik de voor- en nadelen op een rijtje.

Rianne heeft glutensensitiviteit: Ze heeft geen coeliakie, maar is wel (erg) gevoelig voor gluten. In dit artikel schrijft ze waarom ze na de start van het glutenvrije dieet, een glutenprococatie heeft gedaan om zeker te weten of ze coeliakie heeft of niet.

Glutenvrij en vegetarisch van Mijn Serendipity

glutenvrij vegetarisch

Mariet wil geen vlees meer eten. De komende tijd neemt ze ons mee in haar reis naar glutenvrij, vegetarisch eten.

Mijn broertje is vegetarisch vanaf zijn 5e. Thuis werd er dus voornamelijk vegetarisch gegeten. Toen ik samen ging wonen met Erik, deed vlees langzaam weer zijn intrede. Nu eten we weer bijna elke dag vlees…. Tijd om weer een beetje af te bouwen! Ik ben benieuwd naar Mariet's zoektocht.

Eten bij pa en ma in Schalkhaar van Dion glutenvrij

Mijn pa en ma wonen in Deventer (bij Schalkhaar). Ik was dan ook blij verrast met het positieve bericht van Sandra over het restaurant Eten bij Pa en Ma. Binnenkort ga ik er een keer eten met mijn ouders!

Tenslotte

Gezond Eten magazine heeft de Strijd der gezondheid geopend.

Wat is gezonder: een aardappel of een zoete aardappel? Broccoli of bloemkool? Suiker of honing?

Natuurlijk is afwisseling het gezondste. Maar ik vind het grappige vergelijkingen.
#1 aardappel of zoete aardappel?
#2 quinoa of couscous?
#3 broccoli of bloemkool?

Recepten

Eén antwoord op “De 3 beste blogs van juli ’16 (+ 11 recepten)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*