De 3 beste glutenvrije blogs van mei

toetsenbordIn mei was het Coeliakiemaand. De bloggers hadden het druk met het organiseren van alle activitieten, er zijn niet veel blogs verschenen. Maar hier zijn ze toch: mijn favoriete glutenvrije blogs van mij. Met de Spreekbeurt van Glutenvrije mama, een reisverslag van Miss Glutenvrij en heel veel recepten.

Glutenvrije mama: Spreekbeurt over coeliakie

COELIAKIEMAAND-DUMMIE-SPREEKBEURT

Annemiek maakte voor de Coeliakiemaand een prachtige Power Point presentatie, een standaard document voor iedereen die zijn/haar spreekbeurt over coeliakie wil houden. Ik gebruikte h'm voor mijn gastles over coeliakie op school.

Miss Glutenvrij: Reisverslag glutenvrij Dublin

Harmke Dublin

Harmke is goed in de reisverslagen. Van april plaatste ik al een reisverslag naar Parijs, en nu naar Dublin. Een glutenvrij walhalla, die natuurlijk ook op mijn lijstje Glutenvrije steden komt.

Foodlog: Gezonde-school-weken lijken langdurig effectief

Tenslotte een blog die niet over coeliakie gaat: foodlog schreef over een onderzoek naar 'gezonde scholen'.

Ondanks dat de interventie maar vijf weken duurde, was het doel van het programma om de kinderen vaardigheden te leren die ze over konden brengen op hun ouders en leeftijdsgenootjes. Ook leerden we ze gezondere gewoontes eigen te maken en strategieën te ontwikkelen voor gedragsverandering op lange termijn.

Het bleek dat 2 jaar later nog effect te zien was bij obese kinderen tussen de 12 en 15 jaar.

Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*