De 4 beste glutenvrije blogs van sept. ’16 (plus 10 recepten)

toetsenbordHier zijn ze weer: Mijn favoriete glutenvrije blogposts van afgelopen maand. Met o.a. glutenvrije knutselspullen, een eetplanner en 10 recepten.

Glutenvrij kind: Glutenvrije knutselspullen

glutenvrij-knutselen

Mirthe heeft glutenvrije knutselspullen op school. Daar kwamen we pas achter toen ze van klas veranderde en een doos knutselspullen mee kreeg. Wij hadden er nooit om gevraagd en eerlijkgezegd vind ik het ook niet nodig. De kinderen wassen hun handen na het eten en na het knutselen.

Thuis hebben we wel altijd glutenvrije klei, maar verder geen speciale glutenvrije knutselspullen. Als je wel glutenvrije knutselspullen voor je kind wil, kijk dan vooral even op deze blogpost van Glutenvrij kind.
 

De eetplanner van Voedzo

Ik was nooit zo van maaltijd planning, wij verzonnen meestal 's avonds pas wat we gingen eten. Maar al een tijdje merkte ik dat ik in de knoop kwam met mijn tijd.
Daarom maak ik sinds een paar weken een halve weekplanning zodra het groentepakket binnen is. Als ik weet wat verder er nodig is, bestel ik meteen online de boodschappen die een dag later worden geleverd. En halverwege de week ga ik nog een keertje naar de supermarkt.  

Ik zal dus geen gebruik gaan maken van deze eetplanner van Voedzo. Maar ik ben er wel enthousiast over. Zeker omdat ze een aparte glutenvrije panner hebben!
 

Glutenvrije mama: Recensie Eet Als een Expert

<link bol>

Dit boek van I am a Foodie wilde ik al graag een keer lezen. Na het lezen van de recentie van Annemiek staat deze nog hoger op mijn verlanglijstje!

Eet Als Een Expert [is] een zeer compleet boek. Naast informatie, mythe-besprekingen, tips en adviezen geeft het ook veel recepten die Eet Als een Expert-proof zijn.

Voeding en gezondheid: haver

Een collega wees mij op de website Voeding en gezondheid. In eerste instantie dacht ik dat het weer zo'n ongefundeerde, hippe gezondheidswebsite zou zijn. Iemand die de klok heeft horen luiden. Maar niets van dat. Kloppend, met goede bronverwijzigingen. Fijn!

Deze 2 blogs trokken mijn aandacht: Zijn haver en havermout glutenvrij?  en 9 redenen waarom haver en havermout gezond zijn.
Lees ook mijn blog over dit onderwerp: Is haver glutenvrij?

Aanvullingen op mijn lijstjes:

Kommetjes eten

Voordat wij kinderen hadden, aten we regelmatig op de bank. Uit een kommetje. Ik kocht voor manlief (toen nog vriendlief') zelfs een kookboek 'eten uit een kom'.
Ik zal dat boek weer eens afstoffen, want kommetjes eten (of bowl eating) is helemaal hip. Glutenvrije mama schreef de blog Gezond kommetje, Beafood schreef de blog Poke bowl en Culy schreef over Vietnamese rijstnoedelsalade . Ziet er goed uit!
Dit keer niet openeten op de bank voor de tv. Maar lekker buiten op de tuinbank, of gewoon aan tafel.

Overige recepten:

2 antwoorden naar “De 4 beste glutenvrije blogs van sept. ’16 (plus 10 recepten)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*