De 5 beste glutenvrije blogs van aug. 2020 + 7 recepten

Hier zijn ze weer: De beste glutenvrije blogs van afgelopen maand. Met deze maand o.a. familiescreening bij coeliakie, een lijst met 88 glutenvrij ijsjes en glutenvrij eten in Italië.

Glutenvrije Liz speelt hoofdrol in speelfilm Engel

Wat een leuk interview was het. En wat bijzonder om te bedenken wat er allemaal veranderd is aan de film om Liz vrij te houden. Ga die film zien!

Familiescreening bij coeliakie van De glutenvrije dietist

Als jij coeliakie hebt, wordt voor jouw eerste- en tweedegraads familieleden om zich ook te laten controleren op coeliakie. Coeliakie is namelijk nog steeds 1 van de meest ondergedianostiseerde ziektes en en familieleden hebben ongeveer 10x meer kans om coeliakie te ontwikkelen dan de gemiddelde Nederlander.

Maar helaas wil niet elke arts meewerken aan zo’n familiescreening. Lees hier het verhaal van Lisanne, die gelukkig zelf heel goed weet waar ze het over heeft en zo de artsen wist te overtuigen.

(Helaas willen ook niet alle familieleden meewerken. Lees hier mijn blog Hoe overtuig ik mijn familie om zich te laten screenen op coeliakie)

Lijst met 88 glutenvrije ijsjes van Maak het glutenvrij

Marit is weer begonnen met haar lijstjes!
Als je een ijsje bij de ijsboer wilt eten, kijk dan eens bij mijn lijst IJs met een glutenvrij hoorntje!

Glutenvrij eten in Italië van Captureplaces

Nathalie en Richard gingen op vakantie naar Italië en maakten een fijne handleiding voor glutenvrij in Italië. Deze komt natuurlijk ook op mijn lijst Glutenvrij op vakantie.
En kijk ook eens naar de prachtige foto’s die ze maakten tijdens hun trip!

Hoe snel reactie na glutenfout? Van Ik ben glutenvrij

Bij ons kan je de klok er op gelijk zetten: 1 uur na het binnenkrijgen van gluten beginnen de heftige symptomen. En dat hoor ik vaker: Mensen die standaard na 1, 2 of 4 uur een reactie krijgen. Dus ik was benieuwd: Hoe snel krijgen de meeste mensen een reactie?

Glutenvrije recepten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*