De 6 beste glutenvrije blogs feb. ’18 (plus 5 glutenvrije recepten)

Hier zijn ze weer, mijn favoriete blogs van de afgelopen maand. Met deze keer o.a. Barbara die haar dochters beter probeert te begrijpen door een maand lang glutenvrij mee te eten, glutenvrije curling ouders, een interview met Marit, glutenvrije paaseitjes en 5 recepten.

Barbara eet 1 maand glutenvrij van Ikbenglutenvrij.nl

Barbara nam de uitdaging van haar dochters aan: Ze ging net als haar dochters glutenvrij eten, een maand lang. Op mijn website vertelde ze regelmatig hoe het ging en waar ze tegen aan liep.

Lees hier deel 1: Barbara stelt zich voor
Lees hier deel 2: De eerste week glutenvrij
Lees hier deel 3: Babybezoek en twee keer uit eten
Lees hier deel 4: Huishoudbeurs en meer begrip voor dochters

Ben jij een glutenvrije curling ouder? van Glutenvrije mama

Ik zag mezelf niet als een curling ouder. Maar na het lezen van het artikel van Glutenvrije mama toch wel een beetje…
Wat is een curling ouder? Die halen alle obstakels weg voor hun kind ze kon tegenkomen. Annemiek schreef een interessant artikel: Hoe ver ga je daarin als glutenvrije ouder?

Interview met Marit van Maak het glutenvrij op Ik benglutenvrij

Ik belde met Marit om haar een paar vragen te stellen over haar blog en haar glutenvrije leven. Het was een leuk telefoongesprek, waarin ze openhartig antwoordde op mijn vragen. Lees snel verder over de rol van haar vriend in haar glutenvrije leven, hoe ze extraverter is geworden door het dieet en haar wensen voor glutenvrije producten.

Wat te eten tijdens een antibioticakuur van a healthy life

Niet specifiek glutenvrij, wel interessant: Welke voedingsmiddelen kunnen jou helpen om gezond te worden tijdens en na een antibiotica kuur of sowieso om je darmflora goed te houden/krijgen.

Glutenvrije paaseitjes

Maak het Glutenvrij maakte een lijst met glutenvrije paaseitjes. Deze bevatten ook niet het opschrift ‘kan sporen van gluten bevatten’. (Lees hier waarom ik dit wel eet)

Smaakvol glutenvrij maakte een lijst met Paas lekkernijen. En Annemiek Nauta met Welke paaseitjes zijn allemaal glutenvrij?

Lijstjes bijgewerkt

Hadden jullie al gezien dat ik mijn lijstjes weer heb aangevuld?

Deze blogs over glutenvrij eten in Lissabon (Miss glutenvrij), glutenvrij gebak in Amsterdamglutenvrij in Gent (beiden Glutenvrijemarkt.com) en glutenvrij in Marbella (Must be Yummie) voegde ik toe aan mijn lijstje Glutenvrije tips voor Europese steden.

Mijn lijstje 100% glutenvrij vulde ik aan met zo’n 60 Europese restaurants, bakkers en hotels waar geen kruimel gluten te vinden is. Totaal staan er nu 165 op de lijst!

Tenslotte werkte ik ook nog aan mijn lijstje Extra glutenvrije verwend worden op vakantie. Hierop staan o.a. hotels waar glutenvrij net zo normaal is als thuis. Bijvoorbeeld omdat de eigenaar ook coeliakie heeft.

Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*