De 6 beste glutenvrije blogs van april ’17 (plus 21 recepten!)

blogHier zijn ze weer: Mijn favoriete glutenvrije blogs van de afgelopen maand. Deze maand niet echt veel blogs, iedereen was denk ik bezig met de voorbereidingen voor de Coeliakiemaand. Toch heb ik weer een paar leuke bij elkaar gevonden! 
Deze maand o.a. over de kosten van het dieet en een stedenoverzicht.

Serie: "Wel glutenvrij, geen coeliakie" van Ik ben Glutenvrij

Wij coeliaken doen vaak wat laatdunkend over mensen die 'zomaar' glutenvrij zijn gaan eten, zonder diagnose. Omdat onbekend ook onbemind maakt, wil ik hun verhaal vertellen. Waarom eten ze glutenvrij? Waarom volgen ze zo'n lastig dieet?
Vorige maand benoemde ik al deel 1 t/m 6. Deze maand deel 7 en 8:

Kosten glutenvrij dieet van Smaakvol glutenvrij

Hoeveel kost het glutenvrije dieet eigenlijk? Ik berekende het de afgelopen jaren een aantal keer. (Zie o.a Besparen bij een glutenvrij dieet en Kosten glutenvrij dieet (vervolg))
Ook Marleen hield een half jaar bij hoeveel zij uit gaf aan glutenvrije boodschappen. Zij komt uit op zo'n 50 euro aan glutenvrije boodschappen en 30 euro minder aan de rest. Dus samen 20 euro aan glutenvrije boodschappen.
Dat is toch heel veel minder dan de 76 euro die ik in 2010 berekende of de 70 euro die de belastingdienst en de bijzondere bijstand aangeven.
Ik zal binnenkort nog eens berekenen hoe veel wij uit geven…

Glutenvrije restaurants stedenoverzicht van Glutenvrij plaza

Glutenvrij-uit-eten-stedenoverzicht

Het is vaak lastig om een goed glutenvrij restaurant te vinden, daarom heeft Glutenvrij Plaza een overzicht gemaakt van glutenvrije restaurants in grote steden.

Ik zet ze bij mijn lijstje Glutenvrije tips voor Europese steden.

Gastblogs

Een van de doelen van mijn blog is om coeliakie bekender te maken. Maar omdat iedereen die hier op mijn blog komt al iets met coeliakie heeft, schrijf ik ook regelmatig gastblogs. Afgelopen maand verscheen een bijdrage van mij op Darpower: Ik en mijn dochter zijn glutenvrij, want wij hebben coeliakie 

Recepten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*