De 6 beste glutenvrije blogs van feb. 2021

Hier zijn ze weer: De beste glutenvrije blogs van afgelopen maand. Met deze maand o.a. Glutenvrij bij B&B La Hortensia, coeliakie en lactose-intolerantie, (on)voorbereid naar Parijs, en een recept voor een glutenvrije vlaai.

Glutenvrij in B&B La Hortensia van Ik ben glutenvrij

Wat hadden we heerlijke, onbezorgde, relaxte dagen.
Even niet de onmogelijke combinatie thuiswerk/thuisschool, niet ‘mama, mama, mama‘, even helemaal niets. Alleen wij tweeën, de prachtige duinen om de hoek en de lieve verzorging van Irma. Hoe fijn en onbezorgd het is om bij iemand te komen die ook coeliakie heeft. Daar zit alles ‘in de vingers’.

Hoe start je een glutenvrije bakkerij? van Gebaksjuwelier

Al een oudje, maar hij kwam vorige maand weer langs.
Paula vertelt in haar blog hoe zij de stap heeft gemaakt, hoe ze haar plannen stapje voor stapje heeft gerealiseerd. Haar verhaal is niet alleen waardevol voor ondernemers, maar voor iedereen! Ik denk dat het leven in het algemeen een stuk leuker en makkelijker is als je Paula’s tips op volgt.

Daarnaast geeft het weer een beetje antwoord op de vraag: Waarom red de ene glutenvrije bakker het wel en de andere niet?
Grappig ook dat Gerry, van Craft Amsterdam, onder de blog van Paula een reactie plaatste over zijn dromen om een glutenvrije bakkerij te starten.

Persoonlijk verhaal van Mirthe: Eczeem door coeliakie op Skincare by Naomi

Op Beauty & skincare by Naomi deelde ik het verhaal van Mirthe.
Mirthe heeft nu de diagnose coeliakie. Lang was haar enige symptoom eczeem bij haar oren en op haar voorhoofd.

(On)voorbereid naar Parijs van Het Baklab

Wat een leuke blog van Jessica over een trip naar Parijs.
Zoals bijna iedereen met coeliakie had ze deze trip goed voorbereid en een lijst gemaakt met ongeveer vijf restaurants waar ze konden gaan eten.
Helaas: de ene was in verbouwing en de andere twee waren op de desbetreffende dag gesloten en de laatste twee waren te ver weg om op te zoeken.

Op goed geluk stappen ze een restaurant binnen en met hulp van een Frans stel dat wel Engels spreekt, legt Jessica aan de kok uit wat ze mag eten.. 

“Voor mij was het tegelijkertijd een leer moment. Je kan alles nog zo goed plannen en voorbereiden, maar dat betekent niet dat alles 100% soepel verloopt.”

Coeliakie en lactose-intolerantie van Ik ben glutenvrij

Vlokatrofie

Coeliakie en lactose-intolerantie gaan vaak samen. Vaak is dit tijdelijk, maar soms ook niet.
Hoe komt dat? En hoe vaak komt deze combinatie voor? Ik zocht het voor je uit.

Glutenvrije recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*