De 7 beste glutenvrije blogs van mei ’19 (plus 5 recepten)

Glutenvrij op vakantie, coeliakiemaand, buikpijndagboek en 7 lekkere, glutenvrije recepten. Deze onderwerpen vind je in het onderstaande artikel bij de 7 beste glutenvrije blogs van mei!

Coeliakiemaand

Meimaand, coeliakiemaand!
De jaren dat de stichting coeliakiemaand.nl groot was, liggen helaas weer achter ons (misschien komt het nog een keer). Maar dat neemt niet weg dat veel bloggers, bedrijven en andere mensen deze maand wel aandacht vroegen voor coeliakie!

De Vlaamse coeliakie vereniging riep haar leden op om een ‘glutenvrije challenge’ uit te voeren: “Laat de buitenwereld weten wat een glutenvrij dieet betekent en/of verras nu eens diegenen die in het dagelijks leven altijd oog hebben voor jouw dieet.”
Met het leukste idee kon je een leuke prijs winnen.

Verschillende bloggers en winkels hadden een kortings- of winactie.

Glutenvrije mama schreef een (terecht) trotse blog over de dingen die zij voor coeliakiemaand.nl heeft ontwikkeld.

En ik schreef een blog met vele voorbeelden waarmee jij zelf op een simpele manier coeliakie onder de aandacht kan krijgen. Bijvoorbeeld schrijf een brief met tips naar familie en vrienden, organiseer een borrel, geef een spreekbeurt op school en nog 21 andere tips. Kijk snel verder op: coeliakiemaand 2019

Poep- en buikpijndagboek

Mirthe had een afspraak bij haar kinderarts van het WKZ. Ze had al een tijdje last van buikpijn, vooral ’s avonds als ze net in bed ligt. Volgens de arts kan dit meerdere oorzaken hebben, waaronder obstipatie.
Om meer inzicht te krijgen in haar poep-gedrag en buikpijn, moeten we dit 2 weken bij houden. Ik ging ik op internet op zoek naar een poepdagboek. Maar ik kon geen geschikt format vinden. Daarom maakte ik er zelf 1.

Glutenvrij leven, 12 jaar geleden en nu

Een paar dagen nadat ik de diagnose coeliakie had gekregen, namen mijn ouders mij mee naar een reformwinkel. Achterin de winkel, onder in het schap, was 1 plankje met glutenvrije producten. We namen van bijna alles 1 mee naar huis, schrokken van de hoge prijs en later thuis van de droge structuur…

Wat een verschil met nu! Lees het hele verhaal op Glutenvrij leven, 12 jaar geleden en nu (plus links naar 5 andere glutenvrije bloggers die over dit onderwerp schrijven).

Glutenvrij op vakantie

De vakanties komen er weer aan! Het begint bij mij te kriebelen en ook het aantal blogs over glutenvrij in het buitenland beginnen weer te groeien. Deze maand:

Deze blogs zet ik natuurlijk op mijn lijstje Glutenvrij op vakantie en Glutenvrije tips voor Europese steden.
Kijk ook eens bij mijn lijstjes Glutenvrij kamperen; Reizen met coeliakie; Wat neem je mee tijdens een uitstapje?; Winkels/restaurants/bakkers die 100% glutenvrij zijn (plus kaart waar te vinden); Extra (glutenvrij) verwend worden op vakantie en IJs met een glutenvrij hoorntje.

Glutenvrije recepten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *