De 7 beste glutenvrije blogs van mrt. ’17 (plus 10 recepten)

blogHier zijn ze weer: Mijn favoriete glutenvrije blogs van de afgelopen maand. Veel blogs deze maand! Mede te danken aan een aantal series of blogs in dezelfde categorie.

Deze maand o.a. blogs over refractaire coeliakie; mensen die wel glutenvrij eten, maar geen coeliakie hebben; vers brood test en glutenvrij in…

Refractaire coeliakie: Het verhaal van margret van Ik ben Glutenvrij

Veruit de meeste mensen met coeliakie knappen op nadat ze met het glutenvrije dieet zijn gestart. Er is een kleine groep die niet (genoeg) op knapt. Heel soms komt dat omdat degene refractaire coeliakie heeft. Margreth heeft refractaire coeliakie, zij doet haar verhaal.

Serie: "Wel glutenvrij, geen coeliakie" van Ik ben Glutenvrij

Wij coeliaken doen vaak wat laatdunkend over mensen die 'zomaar' glutenvrij zijn gaan eten, zonder diagnose. Omdat onbekend ook onbemind maakt, wil ik graag hun verhaal vertellen. Waarom eten ze glutenvrij? Waarom volgen ze zo'n lastig dieet?

De komende tijd verschijnen er nog meer verhalen. O.a. van Ralph Moorman.

Serie: Vers brood test van De glutenvrije man

Gerry is een echte brood-man. Maar echt goed glutenvrij brood is zeldzaam. Hij testte een aantal verse broden.

Tips voor darmflora, opgeblazen gevoel en misselijkheid

Klachten waar je vaak last van hebt als je coeliakie hebt. Misschien helpen deze tips?

Glutenvrij op stap, neem jij eigen eten mee? van Koos Glutenloos

Deze maand schreven wij voor #wijbloggenglutenvrij over een dagje weg. Neem je wat mee? Hoe bereid je je voor? Hoe zorg je dat je dieet je dagje weg niet verpest?

Op 11 blogs vond je heel veel leuke en bruikbare tips. Maar Koosje stak er wat mij betreft deze keer met kop en schouders boven uit: Een leuke blog met veel bruikbare recepten.

Glutenvrij in …

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten houd ik veel lijstjes bij. Een van die lijstjes is Glutenvrije tips voor Europese steden. Onderstaande blogs komen daar natuurlijk bij te staan!

Gastblogs:

Een van de doelen van mijn blog is om coeliakie bekender te maken. Maar omdat iedereen die hier op mijn blog komt al iets met coeliakie heeft, schrijf ik ook regelmatig gastblogs. Afgelopen maand verscheen een bijdrage van mij op Talk Nomz to me: De eetgewoonten van Mirjam

En nog leuker: Ik stond deze maand in Telegraaf's Vrouw!
 

Recepten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*