De 8 beste glutenvrije blogs van nov. ’19 (plus 6 glutenvrije recepten)

Hier zijn ze weer: De beste glutenvrije blogs van afgelopen maand. Met deze maand o.a.  een blog over een medicijn bij coeliakie, de symptomen van magnesium tekort, 3 verhalen over glutenvrij op reis en 6 lekkere glutenvrije recepten.

Studie naar nanodeeltjes als medicijn bij coeliakie is veelbelovend van Miss Glutenvrij

“Deze nanodeeltjes vormen een vriendelijke schil die het gliadinegedeelte van gluten omhullen. Wanneer het nanodeeltje in de bloedbaan wordt geïnjecteerd reageert het immuunsysteem niet meer. Dit komt omdat het het deeltje wordt gezien als onschadelijk. “

Geen coeliakie genen en antistoffen. Wel coeliakie? van Ik ben glutenvrij

In september plaatste ik de verhalen van Anke en Monique.
Zij hebben beiden niet de coeliakie-genen en geen coeliakie-antistoffen. Maar wel de diagnose coeliakie.

De Glutenvrije Diëtist schreef een interessant verhaal dat hier een mooie aanvulling op is: Als iemand wel coeliakie gerelateerde klachten heeft maar geen coeliakie antistoffen, moet je dan een biopt laten afnemen?

Symptomen van magnesium tekort van Beter door eten

Kramp, vermoeidheid, slecht slapen, enz. Dat zijn eigenlijk alle klachten die ik heb!
Daarom was ik extra geinteresseerd in dit artikel en heb meteen na het lezen de huisarts gebeld. Helaas, mijn klachten worden niet door magnesium tekort veroorzaakt. Waarschijnlijk door stress…

De missie van Zij van Glutenvrij

In haar 100 blog schrijft Yacintha Pex over haar missie: te leren zien wat er wel nog kan als je deze ziekte krijgt. 

Glutenvrij vrijwilligster van Glutenvrij hoort erbij

Gerda heeft jaren lang als vrijwilligster gewerkt voor de NCV en voor Livaad. Onlangs heeft ze besloten om hier mee te stoppen, om meer tijd voor de (klein)kinderen te hebben. Dank je wel Gerda voor alles wat je bereikt hebt! En veel plezier met je kleinkinderen!

Glutenvrij op reis:

Natuurlijk zet ik deze blogs ook in mijn lijstjes Glutenvrije tips voor Europese steden, Glutenvrij op vakantie en/of in de lijst en kaart Uitsluitend glutenvrij.

Glutenvrije recepten:

3 antwoorden naar “De 8 beste glutenvrije blogs van nov. ’19 (plus 6 glutenvrije recepten)”

  1. Dank je Mirjam, Sabich is echt een lekker recept.

    Dat jij geen magnesiumtekort hebt is mooi, maar de ha bekijkt dat wel vanuit een standaardniveau. Als je stress ervaart, dan is er niets op tegen om tijd wat extra magnesium te nemen. Is je b12 ook oké? Sterkte trouwens, teveel stress is niet fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*