De 8 beste glutenvrije blogs van okt. en nov. 2021

Hier zijn ze weer: De beste glutenvrije blogs van afgelopen maand. Met deze keer o.a.: Wanneer krijg je eigenlijk coeliakie, voordelen en omdenken bij het glutenvrije dieet en nog veel meer! 

Wanneer krijg je eigenlijk coeliakie? van Glutenvrije diëtist

Bron foto

“Wanneer krijg je eigenlijk coeliakie? Heb je dit altijd al vanaf je geboorte of kun je dit ook later in je leven ontwikkelen?”

Het blijft mij intrigeren, en het blijft bijzonder dat we na zo veel jaren onderzoek nog steeds niet weten hoe coeliakie ontstaat. En dat artsen nog steeds discussies hebben wanneer coeliakie ontstaat: Altijd op kinderleeftijd of kan het ook later? Ik was ooit bij zo’n discussie, erg interessant.

Ook deze blog van Lisanne is weer erg interessant.
En als je meer wilt lezen, kijk dan eens bij mijn blogs Ontwikkel je coeliakie altijd op kinderleeftijd?; Waardoor is jouw coeliakie ontstaan? en Hoe krijg je coeliakie?

Voordelen en omdenken bij het glutenvrije dieet

Natuurlijk is het glutenvrije dieet niet altijd leuk. Maar het heeft meer voordelen dan je denkt! Ik noemde er 10, Miss Glutenvrij noemde er 7 en daarnaast gaf ik nog 7 voorbeelden van leuke, innovatieve ideeën van #omdenken. Bijvoorbeeld een meisje dat een glutenvrije pizza liet bezorgen in een pizzeria.

Door coeliakie ben ik eindelijk gaan scheiden van Miss Glutenvrij

Bron foto

Ik hou van persoonlijke verhalen rondom coeliakie. Dit is waar zo’n pareltje.
Een vrouw die door haar dieet eindelijk fit werd en eindelijk de kracht had om bij haar kleinerende man weg te gaan.

Wil je meer verhalen lezen? Kijk dan eens bij mijn Interviews

Lijst met glutenvrije snackbars van Maak het Glutenvrij

Zoals jullie weten houdt ik van lijstjes. Ik heb er heel veel op mijn site staan.
Gelukkig ben ik niet de enige. Ook Marit houdt van lijstjes, bijvoorbeeld deze met snackbars die glutenvrije snacks verkopen.

4X glutenvrije pizza in Amsterdam door Benine’s Kitchen

Nog zo’n leuk lijstje! Helaas houdt Mirthe niet van pizza….

Glutenvrij overnachten bij Hotel Lytel Blue van Maak het Glutenvrij

In Nederland zijn 2 B&B’s die volledig glutenvrij zijn: B&B De Wolderwagen in Oosterwolde (Friesland) en Glutenfree Bed & Bikes in Amsterdam.
Daarnaast zijn er ook een aantal hotels en B&B’s waar glutenvrij net zo normaal is als thuis. Bijvoorbeeld omdat de eigenaar coeliakie heeft. Op mijn site staat een lijst met deze hotels in binnen- en buitenland.

De afgelopen jaren heb ik er een paar bezocht (klik op de links voor het verslag):
B&B DaLuaRo in Eys (Limburg), deze gaat helaas aan het einde van het jaar over naar andere eigenaren…
B&B La Hortensia in Santpoort-noord
Bed & Bikes in Amsterdam

De andere 9 wil ik erg graag bezoeken, maar omdat dat helaas niet zo snel gaat, smul ik maar van de beschrijvingen van andere bezoekers. Marit bijvoorbeeld, ging naar Lytel Blue bij Eindhoven, de eigenaresse heeft coeliakie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*