De 9 beste glutenvrije blogs van feb. ’19

Stommiakie, glutenvrij in Parijs, glutenvrije drop en meer. Kijk snel verder van de 9 beste glutenvrije blogs van afgelopen maand.

Hoe het gevoel van coeliakie mij soms kan bekruipen van Maak het glutenvrij

Ken je dat? Het gevoel (of de angst) dat er iets niet goed is gegaan met je eten. De angst om ziek te worden en tegelijk ongenoegen dat je het restaurant niet vertrouwd. Stommiakie noemen wij dit gevoel wel eens. Marit beschrijft dat gevoel heel goed.

Mijn verhaal: “Opgeven was geen optie” van Oh my pie

Marike schrijft haar aangrijpende verhaal op. Van ongelukkig meisje met laag zelfbeeld, eetstoornis en continu buikpijn naar glutenvrije taartenkoningin!

Diabetes type 1 en coeliakie, dubbele diagnose, dubbele voedseluitdaging van Gebaksjuwelier

Een oude blog, die deze maand weer eens langs kwam. Paula legt in deze blog duidelijk uit wat coeliakie is, wat diabetes is en hoe je kan zorgen dat je met beiden de voedseluitdaging aan gaat.

Glutenvrij Parijs van Glutenvrije mama

Glutenvrij eten in Frankrijk is niet altijd makkelijk. Maar met een beetje voorbereiding kan je in Parijs heerlijk glutenvrij eten! Dat bewezen al eerder de vele blogs over Parijs die in mijn lijstje glutenvrij in steden van Europa staan. Ook Glutenvrije mama at er heerlijk en maakte een lijst met wel 50 adresjes waar je glutenvrij kan eten.

Glutenvrij en alcoholvrij bier van Glutenvrijemarkt.com

Toen ik zwanger was, had ik er heel wat voor over. Maar was het er nog niet. Glutenvrij en alcoholvrij bier. Sarie testte voor glutenvrijemarkt.com een aantal flesjes. Leuk om te lezen dat er ook lekkere biertjes zijn zonder gluten en zonder alcohol. Misschien bestel ik er binnenkort wel een paar voordat de lente los breekt.

Rondreis Slovenië van Marina’s eetgewoontes en Glutenvrij eten in Schotland van Glutenvrije vakantie

Zoals ik al eerder schreef, wil een lijst maken van reiservaringen. (Net zoals ik dat heb gedaan voor glutenvrij in steden van Europa). Slovenië en Schotland zijn beiden landen waar ik graag eens naar toe wil. Deze blogs komen dan ook zeker op dit lijstje!

Glutenvrij gezonder? van Annemiek Nauta

Gelukkig is de glutenhype een beetje achter de rug. En gelukkig hoeven we steeds minder vaak uit te leggen dat glutenvrij eten niet perse gezond is.
Annemiek vergeleek een paar glutenvrije artikelen met hun glutenvolle variant. Leuk om je eigen conclusie te trekken!

Glutenvrije drop van Maak het glutenvrij

Marit heeft weer een leuk lijstje gemaakt: Welke drop is glutenvrij?
De lijst is nog lang niet compleet, maar een fijne aanzet om je eigen smaak drop weer te vinden.

5 tips voor een duurzamer voedingspatroon van I am a foodie

Niet glutenvrij, maar ik vind het wel belangrijk. Hoe zorgen we met ons voedingspatroon dat we de wereld een beetje schoner maken?

Gastblog

Een van de doelen van mijn blog is om coeliakie bekender te maken. Maar omdat iedereen die hier op mijn blog komt al iets met coeliakie heeft, schrijf ik ook regelmatig gastblogs. Deze maand schreef ik er 1:

Bijna 12 jaar geleden trouwde ik met Erik. Coeliakie speelde een grote rol in de voorbereiding van dit huwelijk. En niet alleen omdat ik op de dag zelf glutenvrij moest eten…

Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*