De 9 beste glutenvrije blogs van mrt. 2020 (plus 9 glutenvrije recepten)

Hier zijn ze weer: De beste glutenvrije blogs van afgelopen maand. Met deze maand o.a. coeliakie en corona, glutenvrij in Wenen en wel 9 lekkere glutenvrije recepten!

Glutenvrij en Corona van Ik ben glutenvrij

Tot nu toe heb ik niets over corona geschreven. Simpelweg omdat ik denk dat ik niets toe te voegen heb. Maar het voelt verkeerd om het niet te benoemen. Daarom schrijf ik toch deze blog. Met links naar informatie over coeliakie en corona. En ik vertel hoe wij deze dagen door komen.

Uitdaging – glutenvrij eten van De Gebaksjuwelier

Paula, de gebaksjuwelier, neemt de uitdaging aan: Een maand glutenvrij eten.

Ik werd boos. Niet omdat ik nu geen ijs kon eten. Dat maakte mij geen bal uit. Maar de nonchalance waarmee mijn man geen rekening hield met het feit dat ik glutenvrij eet, daar werd ik link van. Ik snapte hem aan de ene kant wel: ik word niet ziek van gluten, deze uitdaging duurt maar een maand, maakt toch niet uit? Aan de andere kant kwam dit bij mij als een mokerslag binnen. Een keertje vergeten worden, okee, maar als jouw geliefden er altijd zo laconiek mee omgaan, dan kwetst dat toch? 

Uiteindelijk gaf ze de uitdaging toch op. Vanwege het coronavirus.

Paula heeft de drempels ervaren van het glutenvrij moeten eten. Maar de (voor mij) belangrijkste drempel kan iemand zonder coeliakie nooit ervaren: De angst om ziek te worden als je buiten de deur eet.
Ondanks dat: Goed gedaan Paula!

Was dit een slechte grap? van JGZ Kennemerland

Het LUMC doet een proef in Zuid-Kennemerland. Daar worden op het consultatiebureau alle kinderen getest op coeliakie.
Dit is het persoonlijke verhaal van Jeanine. Zij had echt niet verwacht had dat haar dochter coeliakie zou hebben. Ze was immers een gewoon en vrolijk kind, zonder klachten. Toch bleek ze hoge antistoffen te hebben…

1 op de 7 kinderen heftige reactie op glutenfout? van Ik ben glutenvrij

Ik las: “De kinderarts zei dat gemiddeld 1 op de 7 kinderen een heftige reactie heeft op een glutenfout, andere kinderen dus niet.”
Nou weet ik natuurlijk niet wat deze arts bedoelt met een ‘heftige reactie’, maar ik vind dat Mirthe best een heftige reactie heeft. Een uur lang overgeven, zo zielig!
Het verbaast mij dat zo veel kinderen GEEN heftige reactie hebben. Daarom vroeg ik op Facebook: Heeft jouw kind een heftige reactie? Ik kreeg veel reacties.

Interview met Marleen van Smaakvol Glutenvrij van Ik ben glutenvrij

Marleen heeft een leuke blog: Smaakvol glutenvrij. Fijn leesbaar, leuke onderwerpen en lekkere recepten. Ze komt regelmatig voor in mijn reeks ‘De beste glutenvrije blogs van deze maand‘.
Daarnaast is zij 1 van de bloggers die actief mee denkt over hoe coeliakie bekender te maken en hoe we goed samen kunnen werken. Leuk!
Al een aantal keer interviewde zij mij voor haar blog. Nu is het tijd dat ik haar eens wat vragen stel!

Glutenvrij in…

Deze blogs komen natuurlijk op mijn lijstje Glutenvrij op vakantie of Glutenvrij in (Europese) steden.

Glutenvrije recepten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*