Hier zijn ze weer: De beste blogs van vorige maand.
Onder andere over de glutenpil, glutenvrij zoenen en weer een lijstje met lekkere recepten.
Glutenpil op komst? Stories of a coeliac en Gebaksjuwelier
Bron foto: aloisiocostalatge
Elize van Stories of a coeliac schreef vorige maand en deze maand een blog over de ontwikkeling van 2 verschillende glutenpillen. Vorige keer ging het over een glutenpil van antilichamen uit kippeneigeel, deze maand ging het over supplementen met het enzym AN-PEP. Elize legt duidelijk uit hoever de ontwikkeling van deze glutenpillen zijn en wat wij coeliaken hieraan kunnen hebben.
Gebaksjuwelier Paula zocht uit welke ontwikkelingen er nog meer zijn op het gebied van de Glutenpil.
Ik vraag me sowieso af of een glutenpil gaat werken: bij deze pillen wordt er van uit gegaan dat de gluten worden afgebroken voordat ze de darmen bereiken.
"Een normale, warme maaltijd blijft ongeveer drie uur in de maag. Hoe vetter de maaltijd, hoe langer het duurt voordat het voedsel klaar is om door te stromen naar de twaalfvingerige darm. Vloeibaar voedsel verlaat de maag veel sneller dan vast voedsel.”
Bron: spijsvertering.info
Maar ik krijg meestal na ca. een half uur last (zie mijn blog Overgeven, rare reactie). Dan zou mijn eten de darmen nog niet bereikt moeten hebben. Zou een glutenpil wel op tijd die gluten afgebroken hebben?
Miss Glutenvrij: zoenen als je glutenvrij bent
Kan je ook last krijgen door te tongzoenen met iemand die wel gluten eet en zo ja, hoe voorkom je dat dan?
Miss Glutenvrij geeft er duidelijk antwoord op.
Glutenvrije mama: Ervoor en erna
Kennen jullie die prachtige voor-en-na-foto's van de coeliakiemaand nog?
Glutenvrije mama plaatste afgelopen maand de voor-en-na-foto's van haar zoon Alexander. Zo sprekend! Zo duidelijk dat coeliakie bekender moet worden!
– ps: onze voor-en-na-foto's vind je hier –
Glutenvrije mama: Glutenvrij Dresden en Berlijn
Ik dacht altijd dat Dresden een saaie oostblokstad was. Ooit prachtig, maar helaas helemaal met de grond gelijk gemaakt.
Laatst kwam Dresden op 2 manieren weer mijn leven binnen: Manlief reageerde op een vacature in Dresden (maar kreeg de baan niet) en Glutenvrije mama schreef een lovende blog over deze stad.
De volgende keer dat we in de buurt zijn, gaan we een kijkje nemen!
En Berlijn? Ben ik 2 keer geweest. De eerste keer vlak na de val van de muur. De tweede keer is ook al weer bijna 20 jaar geleden. Hoog tijd om deze bijzondere stad weer eens te bezoeken!
Glutenvrije mama: de 5 lekkerste glutenvrije tienuurtjes
Ja, nog 1 van Glutenvrije mama!
De scholen zijn weer begonnen. Wat geven we onze kinderen mee als tienuurtje?
Die van mij krijgen bijna altijd fruit mee. Maar deze tips zijn ook het proberen waard!
2016: het jaar van de peulvruchten (I am a Foodie)
Ik ben gek op peulvruchten!
Ik las dat de gemiddelde nederlander slechts 0,9 kilo per jaar eet. Per jaar!
Ik kan me dat niet voorstellen. Ik denk dat ik dat haast wel per week eet. Zeker in deze tijd dat de snijbonen en sperziebonen vers van het land komen.
2016 is door de VN uitgeroepen als jaar van de peulvruchten!
Op I am a foodie lees je alle veel voordelen van het eten van peulvruchten.
En hebben jullie het boek Boon van Joke Boon al gezien? Binnenkort komt het uit. Ik ben erg benieuwd!
Koosglutenloos: Glutenvrij snoep by Snoepgoed Haarlem
Koos schrijft over een speciale snoepwinkel in Haarlem: "Vandaag heb ik kennis gemaakt met ‘Snoepgoed’, een heel leuk winkeltje in hartje Haarlem waar Melvin Bosma vol passie snoep uitzoekt waar geen toevoegingen in zitten. Dit betekend een assortiment met glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij en gelatinevrij snoepgoed, alles van biologische oorsprong en net zo lekker (misschien nog wel lekkerder)!"
Recepten
- Brownie van Glutenvrije blog
- Albondigas van Kook de wereld rond
-
Bij onze buurt-barbecue had de overbuurtvrouw zalm op een plankje. Het zag er heerlijk uit!
Helaas kon ik het niet proeven. Zij kon niet garanderen dat het glutenvrij was.
Vlak daarvoor had ik deze blog van Mam's at work over het plankje gelezen. Binnenkort ga ik er zelf 1 aanschaffen! - Geroosterde kikkererwten van Focus on Foodies
- Voor als onze kiwi's straks rijp zijn: Kiwi-banaanconfituur van Sas Kookt
- Bonbonnetjes met banaan, pindakaas en chocolade van Voedzo
- Pittig rundvlees met mango van de gezonde kok
- Deze heb ik al gemaakt en was erg lekker: Aubergine met halloumi en tomaat van Glutenvrije kookhoekje
He wat leuk! Dankjewel voor de vermelding!
Er staan verder een heleboel blogs bij die ik eigenlijk een beetje vergeten was. Ben blij met dit "oh ja!" moment haha! š