De beste glutenvrije blogs van dec. ’17 (plus 5 recepten)

beste-glutenvrije-blogs-dec-17Hier zijn ze weer: Mijn favoriete glutenvrije blogs van de vorige maand. Met deze maand o.a. Hoe bewaar je glutenvrij brood, Hoe krijg je voldoende vezels binnen, een interview met de glutenvrije Piet en 5 glutenvrije recepten.

Vers glutenvrij brood bewaren van Glutenvrijemarkt.com

glutenvrij-klein-brood-olijven

Heb je mijn blog gelezen, waar ik schrijf over de locaties waar je dagvers glutenvrij brood kan kopen? Maar hoe kan je dat brood het beste bewaren? Je leest het in de blog van Glutenvrijemarkt.com.

Interview met de Glutenvrije Piet van Ik ben glutenvrij

glutenvrije-piet-heerhugowaard

Ik had een ontzettend leuk gesprek met de glutenvrije Piet. Wat zij in korte tijd voor elkaar gekregen heeft, fantastisch! Lees verder over blije koppies, ontroerde ouders en bewustwording.

Vezelrijk eten, waarom en hoe? van I am a Foodie

Als je glutenvrij eet, moet je moeite doen om voldoende vezels binnen te krijgen. Glutenvrij eten bevat meestal te weinig vezels en onze gevoelige darmen moeten we natuurlijk extra op de darmgezondheid letten.

Dit artikel van Gaby gaat niet speciaal over glutenvrij eten, maar legt wel goed uit en geeft mooie voorbeelden om op een makkelijke manier aan meer vezels te komen. Er wordt overigens geen onderscheid gemaakt tussen oplosbare vezels en niet-oplosbare vezels. Lees daarvoor deze blog van Miss Glutenvrij.

Glutenvrije app: een app voor het scannen van glutenvrije producten van Miss Glutenvrij

Er bestaan een aantal app’s die je kan gebruiken om te controleren of een product gluten heeft. Harmke vertelt waarom zij zo’n app af raad. Ik ben het helemaal met haar eens! Als je goed etiketten kan lezen, is dat zo veel betrouwbaarder en sneller dan een app.
Alleen voor vrienden en familie waar je niet vaak komt, kan zo’n app wel een uitkomst zijn. En ik hoorde dat het voedingscentrum bezig is met zo’n app!

Het roer om van Oh my Pie

Ik ben altijd ge├»ntrigeerd als mensen een totaal andere weg in slaan. Waarom doen ze dat? Was hun ‘vorige leven’ niet leuk, zijn ze zelf veel veranderd?
Ook Marike slaat een andere weg in. Ze stopt met haar baan als leerkracht en start als horeca-ondernemer bij een yoga center. Veel succes Marike!

Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*