De beste #glutenvrije blogs van mei

Hier zijn ze weer: Mijn favoriete glutenvrije blogposts van de afgelopen maand.

Hoe is bij jou ontdekt dat je coeliakie hebt?

poster_550

Zoals jullie waarschijnlijk al opgemerkt hebben, lees ik graag persoonlijke verhalen. De serie Wij bloggen glutenvrij van deze maand ging over 'mijn verhaal'. "Hoe is bij jou ontdekt dat je coeliakie/glutenintolerantie hebt?"

Daarom wil ik alle blogs nomineren voor het beste artikel van mei:

Miss Glutenvrij: Voedselbank

Anna heeft coeliakie en is afhankelijk van de voedselbank. Zij houdt maar 25 euro per maand over voor eten. Voor MissGlutenvrij.nl vertelt zij haar verhaal. ‘Vaak zit er niets glutenvrij’s bij voor mij. Ik krijg gelukkig wel vaak extra groente, maar van alleen groente eten word ik ook niet vrolijk.’
Wat een beklemmend artikel. Wat een sterkte vrouw!
Anna, ik ben heel benieuwd wat jij dan wel eet. Wat krijg je per week van de voedselbank. Wat koop je van die 25 euro die je zelf kan besteden?
 

Meer dan Glutenvrij: Kruimeltje, waar ga je heen?

Ingrid plaatste een foto van een gevallen stroopkoek. De kruimels liggen overal in het rond. Binnenkort gaat ze glutenvolle kruimels op een wel heel bijzondere manier volgen. Ik ben erg benieuwd!

Stroop-koek1

Overig:

  • ​In het VWO Biologie-examen werd er een volledig hoofdstuk aan coeliakie gewijdt! Glutenvrije mama schreef er 2 blogs over: Hier vind je de vragen, hier vind je de antwoorden.
  • ​Ik ben er (helaas) niet geweest: Lepeltje Lepelje foodfestival in Amersfoort.
    Te druk, geen geld genoeg, te moe, en misschien ook een beetje glutenangst?
    Harmke van Miss Glutenvrij ging er wel naar toe. Had een hele fijne tijd en veel tips voor ons voor ander foodfestivals!  Glutenvrij op foodfestival Lepeltje Lepeltje
  • Emmelou heeft al het fantastische beeldmateriaal voor de Coeliakiemaand ontworpen. Daarnaast organiseert ze voor ons, bloggers, een feestje na afloop. En enpesant geeft ze nog veel tips voor een lekkere gezonde ontbijtjes: Glutenvrij ontbijten & de Coeliakiemaand.

Recepten:

 

2 antwoorden naar “De beste #glutenvrije blogs van mei”

  1. Een aantal van deze artikelen had ik nog niet gelezen, maar dat heb ik meteen gedaan. Ik ben benieuwd hoe ze die kruimels gaan volgen, lijkt me interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*