De Food Bucket List Tag

Ik hou van tags. Als ik zo'n vragenlijst zie, vul ik h'm meestal in mijn hoofd al in.
Maar vaak is hij niet van toepassing voor mijn website. Deze van Uit Pauline's Keuken absoluut wel!

Zie hier: De Food Bucket List Tag met mijn antwoorden.

1. In welk restaurant wil je graag eten?

Zoals je 2 dagen geleden kon lezen, heb ik heerlijk gegeten bij glutenvrij restaurant De Ontmoeting.
Ik vond het zo heerlijk om weer eens onbezorgd uit eten te kunnen!

Ik zou graag weer eten bij De Ontmoeting. Maar ook bij andere 100% glutenvrije restaurants:
Puur eten en drinken in Dordrecht, Restaurant De Ziende in Nieuwkoop, Resaurant NoGlu in Parijs, Sanus Fuerteventura op de Canarische Eilanden, …

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Ik zou een keertje kaas willen maken.
Voor Eva's verjaardagspartijtje afgelopen jaar, zouden we naar onze kaasboer gaan om zelf kaas te maken. Maar Eva wilde toch liever iets anders doen (thuis kralen maken). Jammer! Misschien kan ik haar dit jaar pushen?

En zullen we komend jaar ook een keer wijn maken, met onze eigen gekweekte druiven?

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Een croissantje.
Een echt lekker glutenvrij croissantje. Liefs gehaald tijdens een lekkere ochtendwandeling vlak voor het ontbijt, waarna we met de hele familie kunnen genieten van een lazy sunday morning.

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Een goede keukenmachine. Eentje die kan kneden en kloppen. Maar ook raspen en hakken.
Manlief wil het liefst een KitchenAid. Mij maakt het niet zo veel uit. Als hij maar alles kan.

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Ik zou mezelf geen foodie noemen. Ook al kreeg ik van Sinterklaas wel ooit het 'verwijt' dat het altijd over eten gaat. 😉 Ik kan dan ook niet bedenken wat mijn ultiemen foodie wens is.
Misschien net als Elize die glutenvrije bakkerij in de buurt, waar ik op zondag-ochtend dat heerlijke croissantje kan halen?

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

Bij deze vraag komt toch meer de reiziger dan de foodie in mij naar boven.
Ik zou graag naar Suriname gaan. Zeker sinds ik een verhaal las over een gezin dat daar in de jungle de tijd van hun leven had. Daar wil ik uitgenodigd worden voor een familiefeest met bv Roti.
En ooit at ik de heerlijkste ceviche in Ecuador. Het dorpje aan zee van destijds is nu veranderd in een heuze badplaats. Maar toch wil ik weer graag eens terug.
Tenslotte zou ik het leuk vinden om mijn neefje in Korea op te zoeken. Is de Koreaanse keuken net zo lekker als beweerd wordt?

7. Wat wil je leren eten?

Niets. Ik lus alles.
Er zijn wel dingen die ik minder lekker vind. Meestal zijn dat dingen die te zoet zijn. Die sla ik graag over.

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Kennen jullie Sofie aan Tafel? Dit evenement is bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Je kan vrienden uitnodigen, maar ook bv buren of kennissen van het schoolplein. In 2009 werd ik uitgenodigd voor een glutenvrije Sofie aan tafel. Het was voor het eerst dat ik met zo veel mensen aan tafel zat, die ook coeliakie hebben. Voor het eerst dat ik alles mocht eten wat op tafel kwam. Nog steeds komen we (in wisselende samenstelling) regelmatig bij elkaar om samen te eten en ervaringen uit te wisselen.

Ik wil een Sofie aan Tafel willen organiseren voor de mensen die om ons heen staan. Dit keer niet de goede vrienden en familie, maar de mensen die 1 schil verder staan. De mensen waar wij regelmatig over de vloer komen, maar die nog niet veel weten over glutenvrij. Ik denk hier met name aan speelmaatjes van Mirthe en hun ouders. Mirthe krijgt nu vaak een stuk fruit of rijstwafel als ze ergens gaat spelen. En daar is ze heel blij mee. Maar ik wil tijdens een borrel laten zien dat we ook andere simpele gerechtjes kunnen eten. Maar of dat echt koken is?

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Eigenlijk ben ik heel tevreden met wat ik wel en niet kan in de keuken.
Hier zijn mijn man en kinderen het vast niet mee eens ;-).

Ik ben geen sterrenkok, geen pattisier, geen bakker. En ik heb ook niet de intentie om dat te worden. Ik ben heel blij met mijn baksels en kookkunsten. Ook al mislukt er regelmatig wat.

Maar ik ga wel dit jaar een broodbakworkshop volgen!

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

Ik voel eigenlijk niets voor food challenges.
Een maand zonder suiker, vegetarisch of detox is niets voor mij.
Als ik dan toch zou moeten kiezen, zu het iets zijn als 'elke ochtend een ander ontbijt', alle nieuwe recepten van mijn lijstje uitproberen, eet je kast leeg (van Eet goed, voel je goed), budget koken, gooi niets weg of 'eet zo duurzaam mogelijk'.

 

Wil je de vragen overnemen op je eigen blog? Vermeld uitpaulineskeuken.nl dan wel even. Gebruik hashtag #UITPAULINESKEUKEN of #foodbucketlisttag zo kan ze jouw blog makkelijk terugvinden.

Eén antwoord op “De Food Bucket List Tag”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*