December glutenvrij 2018

Het is alweer bijna zo ver! De decembermaand staat voor de deur. De maand van gezelligheid en lichtjes, van lekker eten en drinken, en van cadeautjes en het samenzijn.
Om van de december een glutenvrij feest te maken gaan we aankomende zaterdag van start met December Glutenvrij.

Anders dan voorgaande jaren, hebben we nu geen aftelkalender waarbij er elke dag een nieuwe blog van 1 van ons verschijnt. Nee, dit jaar verschijnen er elke zaterdag verschillende blogs over de drie grote feestdagen in december: Sinterklaas, kerst en oud- & nieuw. We delen persoonlijke verhalen, recepten, verlanglijstjes en veel meer.

Wil je geen blog missen? Houd onze Facebook pagina dan goed in de gaten, of op de hashtag #decemberglutenvrij.

 1. December glutenvrij week 1: Sinterklaas
 2. December glutenvrij week 2: Kerst
 3. December glutenvrij week 3: Kerst
 4. December glutenvrij week 4: Oud en Nieuw

Wie zijn wij? Een groepje 8 glutenvrije bloggers:

 • Fabienne van Glutenvrij in Utrecht
  Fabienne (32 jaar) is het gezicht achter Glutenvrij in Utrecht. Zij weet uit persoonlijke ervaring hoe lastig het is om met coeliakie uit eten te gaan, en besloot daarom om haar lotgenoten in Utrecht een handje te helpen. Op haar website www.glutenvrijinutrecht.nlhoudt zij een uitgebreid overzicht bij van glutenvrije hotspot in Utrecht in drie categorieën: restaurants, glutenvrij taart, en glutenvrij bier. Ook schrijft ze op haar blog over diverse gerelateerde onderwerpen zoals stedentrips naar binnen- en buitenland, glutenvrije producten, en glutenvrije recepten.
 • Lisanne van Glutenvrije diëtist
  Lisanne (27) van de Glutenvrije diëtist. Ze was al diëtist toen ze op volwassen leeftijd de diagnose coeliakie kreeg en specialiseerde zich in glutenvrij bij het Coeliakie Centrum Amsterdam (VUmc). Lisanne zet zich in om het glutenvrije dieet meer bekendheid te geven en meer betrouwbare informatie over coeliakie en glutensensitiviteit te verspreiden. Ze geeft waardevolle tips over gezonde glutenvrije (volkoren)producten, deelt recepten en geeft interessante weetjes over glutenvrij!
 • Ilona & Stefan van metzondergluten.com
  “Glutenvrij of niet, weet waar je lekker eet!” Met die gedachte zijn Stefan en Ilona in 2013 metzondergluten.com gestart. Onbezorgd uit eten gaan moet voor iedereen mogelijk zijn, waarbij het niet uit hoeft te maken dat je net als Ilona coeliakie hebt. Op de website vind je daarom tips voor glutenvrije hotspots door het hele land. Naast uit eten gaan houdt het stel ook van reizen en zelf koken, je vindt dan ook regelmatig tips voor een stedentrip op www.metzondergluten.com en de favoriete recepten gebundeld in hun kookboeken ‘Opscheppen’!
 • Marieke van Glutenvrijemarkt.com
  Marieke (29 jaar) is meer dan 9 jaar werkzaam bij webshop Glutenvrijemarkt.com. Daar werkt zij met veel plezier als hoofdredactrice van de blog. Marieke had al veel ervaring met ‘bewust eten’ door haar veganistische levensstijl. Daardoor weet ze hoe het is om anders te eten. Sinds een jaar eet zij ook glutenvrij. Inmiddels is zij ervaringsdeskundige van alles waar je tegenaan kunt lopen op glutenvrij gebied. Deze kennis zet ze graag in op de blog van glutenvrijemarkt.com. Hier worden recepten en tips gedeeld, maar worden ook veel vragen beantwoord die je als beginnende glutenvrije eter hebt.
 • Gerda van Glutenvrijhoorterbij
  Ik ben Gerda, moet al bijna 15 jaar glutenvrij eten. Ik ben bijna 61 jaar. Op mijn blog kan je lezen wat ik allemaal doe en gedaan heb en vooral genieten van de vakantie’s.
 • Marleen van Smaakvol Glutenvrij
  Marleen (24 jaar) is het gezicht achter Smaakvol Glutenvrij. Zij houdt erg van reizen, lekker eten en leuke dingen doen. Op haar website vind je dan ook allerlei informatie die hiermee samenhangt, zoals: glutenvrije recepten en haar ervaringen omtrent glutenvrije vakanties – dagjes uit – restaurants en producten. Maar ook schrijft ze over haar persoonlijke ervaringen en geeft ze praktische tips betreffende het glutenvrije dieet en de diagnose coeliakie.
 • Koosje van Koosglutenloos
  Koosje (29) richte in 2015 haar blog www.koosglutenloos.nl op. Op die manier kon zij haar passie voor koken delen met iedereen. Het begon met alleen het delen van recepten maar al snel kwamen daar reis en lifestyle tips bij.
 • Mirjam van ikbenglutenvrij.nl
  Mirjam: Ik ben glutenvrij want ik heb coeliakie. Of eigenlijk: Wij zijn glutenvrij want wij hebben coeliakie. Wij zijn Mirjam (41) en Mirthe (7). Op ikbenglutenvrij.nl lees je informatieve artikelen over coeliakie, persoonlijke verhalen en tips voor het glutenvrije leven.

Ben je benieuwd naar #decemberglutenvrij van de voorgaande jaren?

#decemberglutenvrij 2017
#decemberglutenvrij 2016
#decemberglutenvrij 2015

#decemberglutenvrij 2014
#decemberglutenvrij 2013

3 antwoorden naar “December glutenvrij 2018”

 1. Pingback: Mijn glutenvrije verlanglijstje voor kerst - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

 2. Pingback: December glutenvrij 2019 - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

 3. Pingback: #Wijbloggenglutenvrij - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*