Die andere sponsor fietstocht

Vandaag is Alpe d’HuZes.
Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto “Opgeven is geen optie” wordt op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten.

Super Actie!
Want bijna iedereen kent wel iemand die kanker overwonnen heeft of hieraan overleden is. Ik denk hierbij aan Willem, mijn recent overleden oom. 

Ik rij voor glutenvrij
Maar deze blog gaat niet over kanker. Deze blog gaat over coeliakie.

Dus hierbij wil ik wederom aandacht vragen voor een andere fietstocht, die van Jelte Zijsling: Ik rij voor glutenvrij
Jelte fietst deze zomer naar Kroatie, om bekendheid te geven aan coeliakie en geld in te zamelen om de diagnose coeliakie in vroeg stadium mogelijk te maken. Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft een project opgestart met jeugdartsen teneinde diagnosestelling van Coeliakie bij het consultatiebureau te verbeteren.

route jelte

Uitzwaaifietstocht
Om Jelte uit te zwaaien, is er een uitzwaai fietstocht georganiseerd om 20 juli. Een fietstocht van 20 of 40 kilometer in de Achterhoek. De inschrijfkosten komen ten gunste aan het sponsordoel. En natuurlijk kan je jezelf ook laten sponseren! 

Ik zit te twijfelen, zal ik mee doen? Hoe zou ik me dan laten sponseren? Ik vind het wat te ver weg, te ver voor een fietstochtje. Ik vind het leuk om samen met Mirthe te doen, maar de tocht is denk ik te lang voor haar.
Ik vind het leuk om weer andere glutenvrije mensen te ontmoeten. En natuurlijk Jelte en zijn Nelleke.
Ik vind het leuk om lekker een eindje te fietsen.
Maar zoals ik zei: Ik twijfel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*